Lazac kés FOUR STAR 31 cm, Zwilling

Kód: ZW31082311
Akció Outlet
Márka: ZWILLING
59 700 Ft –35 %
Lazac kés FOUR STAR 31 cm, Zwilling
59 700 Ft –35 % 38 430 Ft
Raktáron (1 db)

AFOUR STAR® lazac/hamvas kés vékony, 31 cm hosszú, hajlékony, egyenes élű pengével rendelkezik. Alkalmas lazac vagy más halak vékony szeletekre szeletelésére.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A FOUR STAR® lazac-/sonkavágó kés vékony, 31 cm hosszú, és rugalmas pengével rendelkezik. Alkalmas lazac vagy más halfajták vékony felszeletelésére.

A FOUR STAR® sorozat jellemzői:

 • Letisztult formatervezés, melynek köszönhetően a kések biztonságosak és kényelmes a használatuk.
 • Világszerte nagy népszerűségnek örvendenek.
 • Ergonomikus, műanyag nyelük van.
 • Standard kézvédővel rendelkeznek.
 • Sima átmenet a kések kézvédője és nyele közt.
 • Egyedi, kivételesen a ZWILLING J. A. Henckels társaság számára gyártott acélból készülnek.
 • FRIODUR® – különleges edzési technológiával.
 • SIGMAFORGE® kés – egy darabból kovácsolt.
 • Megközelítőleg 57 HRC Rockwell-keménység.
 • Kézi csiszolás.
 • Lézeres élellenőrzés.
 • Életre szóló garancia a penge gyártási hibáira.
 • A kések mosogatógépben moshatók – mindazonáltal inkább a kézi mosogatást javasoljuk.
 • A termék rangos formatervezési díjakat nyert el: iF product design és Busse Longlife Design.

A német ZWILLING J. A. Henckels társaság FOUR STAR® kései szinte legendának számít a minőségi kések között, a híres mesterszakácsok is nagy előszeretettel használják őket. 1976-ban kerültek először piacra,azóta is világszerte a legkelendőbb kések közzé tartoznak, köszönhetően kiváló minőségű alapanyaguknak és tagolatlan, szintetikus fogantyújuknak, mely első megjelenésük idején úttörő technológiának számított. Kiváló minőségű, borotvaéles késekről van szó, melyeket egy-egy darab acéllapból, szabadalmaztatott módszerrel kovácsolnak. Rendkívül biztonságos és kényelmes a használatuk.

Az éles kések nélkülözhetetlenek a konyhában. Ezen sorozat legnagyobb előnye, hogy a kések ezt az élességet nagyon sokáig megőrzik. A FOUR STAR® sorozatban ráadásul különböző méretű és formájú késeket talál. A ZWILLING kések a páratlan minőségükről híresek, nagyon ajánljuk őket!

Felhasznált alapanyagok és a gyártási technológiák

A kések gyártásához speciális, kiváló minőségű, optimális króm és szén mennyiséget tartalmazó késacélt használnak, melyet kivételesen a ZWILLING J. A. Henckels társaság számára gyártanak. Ezek a kések rugalmasak, jó a kezdeti vágási teljesítményük, hosszú az élettartamuk és kiválóan ellenállnak a rozsdásodásnak, emellett könnyen élezhetők. Ennek a különleges késacélnak a Rockwell-skála szerint 57 HRC a keménysége. A gyártási „recept” kiválóságát igazolja az is, hogy mind ez idáig több mint 100 millió kést állítottak elő belőle, anélkül, hogy a 40 év alatt bármit is változtattak volna az acél összetételén.

Az acélt egy különleges, szabadalmaztatott FRIODUR® eljárással edzik, amely során az acélt több mint 1000 °C-ra hevítik, majd hirtelen -70 °C-ra hűtik le, ezt követően pedig még kétszer mintegy 250 °C-ra hevítik. Az acél molekuláris szerkezete ennek hatására megváltozik, ami jelentősen növeli a kés keménységé és ellenállóképességét.

A kés pengéje egy darab acélból készül, SIGMAFORGE® módszerrel kovácsolják, amely jelentősen felerősíti a penge tulajdonságait. Az ilyen módon kovácsolt pengék szerkezete sűrű és homogén, tehát szilárdabb, szívósabb és az élük sokkal nehezebben tompul el.

A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szimmetrikus „V” alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.

A Standard kézvédő a penge része, mely egy darab acélból van kovácsolva. A kézvédő biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat pontosabb irányítást tesz lehetővé.

Az ergonomikus nyél strapabíró szintetikus anyagból készül, mely törhetetlen, ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Illesztése sima és tökéletes, így a baktériumok nem tudnak lerakódni semmilyen résbe, tehát a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A ZWILLING kések karbantartása

A műanyag nyelű kések tisztíthatók mosogatógépben, de mindenképp a kézi tisztítást javasoljuk, mely kíméletesebb a késekhez. Amennyiben Ön ennek ellenére a mosogatógépben való tisztítást részesíti előnyben, kérjük, ne feledje, hogy a késeknek sérülhet a minősége, ha a mosogatás során más evőeszközökbe, fazekakba vagy serpenyőkbe ütköznek. A mosogatógépbe való tisztítás során ezért ügyelni kell arra, hogy a kések pengéje ne érintkezzen más tárgyakkal. A gyártó mosogatógép használata esetén max. 55 °C-os program használatát javasolja.

A ZWILLING kések élezése

Időről időre minden késnek élezésre van szüksége. A Four Star® sorozat késeinek élezéséhez a kínálatunkban található ZWILLING késélezőket, fenőköveket és fenőacélokat javasoljuk.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Lazackések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.26 kg
Terméktípus: Univerzális kés
Sorozat: ZWILLING FOUR STAR®
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: