Japán kések

összesen 79 termék
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
57 790 Ft
DNGRSXLKHP8
Japán tanto kés RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
46 440 Ft –12 %
40 460 Ft
FDCK8175321
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 13 cm, Miyabi
169 730 Ft
MB34372131
Japán húsvágó kése GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
113 810 Ft
MB34681161
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
155 690 Ft –11 %
137 690 Ft
DNGRSXL9309
Japán zöldségkés SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
156 600 Ft –21 %
122 620 Ft
MB34381141
GYUTOH 7000D 24 cm japán húsvágó kés, MIYABI
151 770 Ft
MB34543241
Szakácskés BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Japán kés KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
98 190 Ft
YAX36634
Japán szakácskés NAKIRI CUBE 20 cm, ebenfa, Dellinger DNGRXZB578
Zöldségkés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Japán kés KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, piros, Yaxell
Újdonság
212 990 Ft
YAX37134
Japán zöldségkés OLIVE 17,5 cm, olajfa markolattal, Forged FORGEDSDV305256
Japán Gyutoh kés 5000FCD 20 cm, Miyabi
123 560 Ft
MB34681201
Nakiri kés GOURMET 17 cm, Zwilling
27 190 Ft –9 %
24 700 Ft
ZW36129171
Kínai kés ZEN 18 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
108 090 Ft
YAX35519
Japán húsvágókés GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
124 820 Ft
MB34073161
Fel
További termékek

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését