Hámozókések

összesen 3 termék
Szeletelő kés URBAN FARMER 14 cm, Wüsthof
36 790 Ft
WU1025246314
Szeletelő kés CRAFTER 14 cm, Wüsthof
69 690 Ft
WU1010801614
Paradicsomkés CLASSIC 14 cm, Wüsthof
41 290 Ft
WU4109

Pairing Knife - a legjobb eszköz a gyümölcsök és zöldségek számára

Mi az a csiszolókés?

A metszőkés egy kicsi, sokoldalúan használható kés, éles pengével és hegyes véggel. Minden konyhában elengedhetetlen kellék, és rengeteg felhasználási módja van. A csiszolókés neve onnan ered, hogy mire szolgál: a gyümölcsök vagy zöldségek külső rétegének levágására/hámozására.

Mire használhatom a csiszolókést?

A metszőkések nagyon sokoldalú zöldségkések, amelyek számos konyhai feladatban hasznosak lehetnek, például:

  • gyümölcsök és zöldségek hámozása, szamóca hámozása
  • paradicsom hámozása és vágása (paradicsomkés)
  • magozás: a magok vagy más keményebb, húsosabb, nem kívánt anyagok eltávolítása a gyümölcsökből. Bár a magozáshoz vannak speciális eszközök, a mi csiszolókésünk használata egyszerű.
  • a kenyér- és tésztatészta felszínén a sütés előtt bevágás vagy más minta, hogy megakadályozzák a tészta megrepedését
  • darálás és kockára vágás: a kisebb összetevők, például a mogyoróhagyma vagy a fokhagyma vágása egyszerűbb egy kis hámozókéssel.
  • trimmelés: A metszőkés kézügyessége ideális az olyan munkákhoz, mint a sárgarépa vagy a zeller leveleinek és szárának levágása, valamint a csirkéből vagy kagylóból a zsír, a felesleges csontok vagy inak eltávolítása
  • garnélarákok kibelezése

A jobb gyümölcs- és zöldségkészítés érdekében nézze meg zöldségreszelőinket, valamint mandolinos szeletelőinket és hámozóinkat is.

Hogyan válasszam ki a legjobb metszőkést?

Amikor konyhai csiszolókést szeretne vásárolni, érdemes odafigyelnie a következőkre:

  • kényelmes pengehossz: Ha kisebb a keze, akkor inkább egy kisebb pengét válasszon, hogy jól tudja kezelni. A csiszolókések többsége 8 és 16 cm közötti hosszúságú.
  • nagyszerű pengeélesség: A legjobb metszőkések kiválasztásakor feltétlenül figyelembe kell venni a penge élességét és könnyű karbantarthatóságát. A pengét is rendszeresen élezni kell.
  • kényelmes fogás: Ezért a legjobb irányítás érdekében győződjön meg róla, hogy jól illeszkedik a kezébe.

A Kulina weboldalon a legjobb csiszolókéseket, zöldségkéseket és paradicsomkéseket kínáljuk olyan neves gyártóktól, mint például Eva Solo, Victorinox és a Wüsthof, különböző méretekben és anyagokból.

Hogyan ápoljuk a csiszolókést?

A konyhakések nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a bicskája sokáig megmaradjon, kövesse ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését