Mennyei jó brownie-k

Brownies on Revol Pekoe

 

A brownie a csokoládé mennyországa. Bűnös, csábító, ellenállhatatlan. Ezért olyan jól illenek az erdei gyümölcsökkel való kombinációhoz, ami csak a közmondásos fűszerességet adja meg nekik. El akarsz kényeztetni valakit? A brownie-k egyszerűen tökéletesek erre a célra.

Brownie málnaszósszal

Alapanyagok:

6 nagy tojás
270 g sima liszt
510 g csokoládédarabkák
170 g holland kakaó
590 g porcukor
340 g vaj
1 és 1/2 teáskanál sütőpor
1 és 1/2 teáskanál só
1 és 1/2 teáskanál instant kávé (nem kötelező)
20 g vanília kivonat

A szószhoz:

400 g fagyasztott málna
120 ml víz
1 evőkanál cukorpor
1 és 1/2 teáskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

A recept egy szabványos, nagyméretű sütőedényre vonatkozik, amely az egész sütőre kiterjed (kb. 40x30 cm-es külső méretekkel).
A leírt eljárást konyhai robotgépben, a keverő fogantyú segítségével, de kézzel is elvégezhető. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és kenjük ki a tepsit olajjal.
Tegye a tojásokat, a kakaót, a sót, a sütőport, a kávét és a vaníliakivonatot egy tálba. Alacsony sebességen keverjük, amikor a kakaó abbahagyja a porzást, növeljük a sebességet közepesre, és keverjük egy percig, amíg sima lesz.
Olvasszuk fel a vajat egy lábosban, adjuk hozzá a cukrot, és addig melegítsük, amíg a vaj felolvad (nem szabad, hogy forrni kezdjen!). A tészta akkor van kész, ha elkezd csillogni. Adjuk hozzá a tálhoz az élelmiszer-feldolgozóból, és alacsony fordulatszámon keverjük egy percig.
Ezután adjuk hozzá a lisztet és a csokoládét, keverjük egy percig. Eléggé tésztaszerű keveréket fog alkotni, biztosan nem fog folyni.
Tegyük át egy tepsibe, egyenletesen simítsuk el a tetején, és süssük 30-35 percig. Ezután hagyjuk kihűlni! Frissen a sütőből a brownie-k összeomlanának, de utána gyönyörűen puhák és nedvesek lesznek.
A szószhoz tegyük a málnát egy lábasba a víz és a cukor felével. Forraljuk fel, majd az egész keveréket nyomjuk át egy finom szitán (a magokat és a pépet kidobva), tegyük vissza a lábosba, és adjuk hozzá a keményítős keveréket a maradék vízzel együtt. Forraljuk egy percig. A mártás nem sűrűsödik be, inkább kellemes viszkozitást kap.
Tálalja a mártással, friss gyümölcsökkel vagy szárított gyümölcsökkel díszítve.

 

tmp

Felszolgálás: Revol Pekoe

A Revol Pekoe egy olyan termékcsalád, amelyet a teakészítés művészetének ünneplésére terveztek. A magas szintű technika és az anyaghasználat precizitása előtt tiszteleg, egyesítve a szépséget és a funkciót, az ínyenc esztétikát és az ázsiai hagyományok tiszta vonalait. A kollekció fokozza a teázás élményét, és mind a szemnek, mind a tapintásnak eredeti. A külső felületet speciálisan polírozták, hogy a kézben tartva puha és érzéki érzést nyújtson.