Vörösboros pohár SOMMELIERS 620 ml, Riedel

Kód: RD440031
Márka: Riedel
37 190 Ft –15 %
Vörösboros pohár SOMMELIERS 620 ml, Riedel
37 190 Ft –15 % 31 340 Ft
Raktáron (1 db)

Az Ibériai-félsziget leghíresebb szőlőfajtája, a kiváló Tempranillo részére kifejlesztettük a lehető legjobb poharat.

Riedel a Tempranillonak nem egy, de mindjárt két poharat is ajánlott. Az 1997 és 1998 között zajló intenzív borkóstolási folyamatok után kiderült, hogy a Tempranillo az üveggyártók felé nagyon nagy követelményeket támaszt.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Az Ibériai-félsziget leghíresebb szőlőfajtája, a kiváló Tempranillo részére kifejlesztettük a lehető legjobb poharat.

Riedel a Tempranillonak nem egy, de mindjárt két poharat is ajánlott. Az 1997 és 1998 között zajló intenzív borkóstolási folyamatok után kiderült, hogy a Tempranillo az üveggyártók felé nagyon nagy követelményeket támaszt.

A fiatalabb, gyümölcsös, könnyű borok kevésbé teltek. Egészen másképp jelennek meg a jelentős csersav tartalmú és barrique hordókban érő borok, mint a híres Gran Reservas Ribera-ból vagy a Rioja. A spanyol borkóstolókra, mint Pablo Alvares (Vega Sicilia), Alejandro Fernández (Pesquera) és Carlos Falcó, Marqués de Grinon, a bor és borospohár összhangja nagy benyomással volt. A Grand Reservas nagy poharat igényelnek, amelyben a csúcsminőségű, tölgyfa hordóban érő borok egyes ízárnyalatai és a bukéja harmonikusan kibontakozik.

A fiatal, gyümölcsös, könnyű Tempranillo részére a kis pohár nyújt megfelelő megoldást.

Az utolsó, döntő fordulóban a borkóstolók, melyek közé Michel Rolland, a bordói kiváló borász is sorolható, kettős megoldást választottak, amely a különböző fajták ízét támogatná.

Ezért a Riedel Glas egy gépileg gyártott pohártípust kínál a fiatal, gyümölcsös, könnyű Tempranillo részére a Vinum sorozatban, és a Sommeliers sorozatban ideális poharat Tinto reserva Sommeliers néven, ami az e fajta teltebb borait szolgálja.

A Tinto reserva Sommeliers Riedel poharakat a következőkhöz javasoljuk:

  • Crianza. Gran Reserva
  • Ribera des Duero
  • Rioja
  • Tinto Reserva
  • Tempranillo

SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően kifejezni azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 1 kg
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers
Margin: E

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: