Borospoharak

összesen 153 termék
Fehér borospohár EASY PLUS, 6 db szett, 390 ml, WMF
21 720 Ft
WM0910029990
Vörösboros pohár EASY PLUS, 6 db szett, 450 ml, WMF WM910039990
Fehér borospohár PALAIS, 6 db szett, Nachtmann
27 610 Ft
NM92952
Bor kiegészítő szett SOMMELIER BARIC, 3 db, fa ajándék doboz, WMF WM0662856040
Fehérboros pohár PERFORMANCE SAUVIGNON BLANC 440 ml, Riedel RD688433
Borospohár TASTING SET VELOCE, 4 db, Riedel
48 950 Ft –5 %
46 440 Ft
RD5330471
Vörösboros pohár 400 ml, Eva Solo
12 280 Ft –25 %
9 160 Ft
ES541001
Pezsgőspohár BLACK SERIES COLLECTOR'S EDITION, 170 ml, Riedel RD410008R
Konyakos pohár SOMMELIERS VSOP 160 ml, Riedel
33 460 Ft
RD440071
Fehér borospohár STYLE, 4 db szett, 440 ml, Spiegelau
14 070 Ft
SP4670182
Fel
További termékek

Borospoharak - Kóstolja meg borát élvezetes élménnyel

A bort gyakran borospohárból fogyasztják és kóstolják. A jó borospohár egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a bor ízét megfelelően értékelni lehessen, ezért a borospoharak általában átlátszóak, kevés fazettával vagy díszítéssel. Mielőtt bort töltene a borospohárba, fontolja meg egy dekanter használatát a bor levegőztetéséhez. Az oxigénnek való kitettség fokozza a bor ízét, mivel lehetővé teszi, hogy lélegezzen. A dekantálás a tanninokat is lágyítja, így még jobban élvezhetjük az ízét..

Mi a különbség a fehérboros és a vörösboros poharak között?

A vörösboros poharakhoz képest a fehérboros poharak kisebb tálakkal és nyílásokkal rendelkeznek. Faluk kevésbé ívelt, és a száruk is hosszabb, hogy elkerüljék a fogyasztó kezének érintkezését. A fehérboros poharak két fő típusa a következő:

  • Poharak magas savtartalmú borokhoz (kisebbek, olyan borokhoz, mint a száraz borok Rieslings, Sauvignon Blanc)
  • Poharak testes borokhoz (olyan borokhoz, mint a Chardonnays)

A vörösboros poharak nagyobb felülettel rendelkeznek, ami segít látni és csodálni a bor színét és viszkozitását, ahogy a pohárban forog. A vörösbornak általában szüksége van arra, hogy kinyíljon és több oxigénnel érintkezzen, hogy ízét fokozza, mivel a vörösboros poharak táljai általában nagyobbak és kerekebbek. A vörösboros poharaknak három fő típusa létezik:

  • Bordeaux-i poharak, poharak testes borokhoz
  • Közepes testű poharak
  • Burgundi poharak, poharak könnyű testű borokhoz

Hogyan választhatom ki az igényeimnek megfelelő borospoharat?

A borospohár kiválasztásakor tartsa szem előtt a következő tényezőket:

  • Tekintsük a tál formáját

A bor levegőnek kitett területe attól függ, hogy milyen széles a borospohár tálkája. Ezenkívül ez befolyásolja, hogy a bor illatából mennyi szívódik be az orrunkba. A nagyobb, kerekebb formájú tálak, amelyeket általában vörösborokhoz használnak, több levegőt engednek a borral kapcsolatba kerülni, így jobban értékelheti az ízeket. Míg a legtöbb fehérbor íze és illata enyhébb, a kisebb pohár segít közelebb irányítani ezeket a lágyabb illatokat az orrához.

  • Tekintsük a szárat

Minél rövidebb a szár, annál nagyobb a kockázata annak, hogy a borospoharat a tálnál fogva fogja meg, vagy hogy a tál érintkezik a kezével. Mivel a fehérborok általában alacsonyabb hőmérsékletet igényelnek, a fehérboros poharaknak általában hosszabb a szára, hogy a pohár tartása közben ne melegedjen fel a bor.

  • Tekintsük a peremet

A bor könnyebben folyik a nyelvre, ha a perem finomabbra vágott és ajak nélküli. A bor savasságát és keménységét felerősíthetik a vastagabb és hengeresebb peremek.

Azoknak, akik osztályra és kiválóságra vágynak, a Kulina fantasztikus választás. Neves márkák termékei közül választhat, például Eva Solo különböző stílusokban, színekben és méretekben.

Ha pedig borkedvelő, győződjön meg róla, hogy minden olyan kiegészítővel rendelkezik, amelyre szüksége van a bor megfelelő felbontásához és tálalásához. Válasszon egy praktikus, mégis elegáns dugóhúzót a egy boros dekantálót vagy egy kiöntőt ésnézze meg bortartó állványaink választékát, hogy biztonságban tartsa borosüvegeit, és elkerülje a törést.