Italkiöntők

összesen 8 termék
Bor kiöntő és bor dugó 2in1 CLEVER & MORE, WMF
4 640 Ft
WM0658526030
Dekantálótölcsér 9 cm, WMF
13 900 Ft
WM0658446040
Bor kiöntő SOFT, 5 db szett, L'Atelier du Vin
3 670 Ft
LADV955064
Bor kiöntő LEAF, rozsdamentes acél, L'Atelier du Vin LADV956368
Bor dugó RO Rosendahl ezüst
20 130 Ft
RSD25046

Töltőedények - a bor felszolgálásának elegáns módja

Milyen előnyökkel jár a bor kiöntőhasználata?

A bor kiöntése során a bor kiöntő hasznos eszköz, mivel a következő előnyökkel jár:

  • Boráramlás-szabályozás: A bor kiöntő segíti a bor áramlásának szabályozását a bor kiöntése közben, csökkentve a kiömlések és a csöpögések valószínűségét.
  • Szellőztetés: Egyes boröntők úgy készülnek, hogy a bor kiöntése közben levegőztetik a bort, így növelve az ital ízét és illatát.
  • Kényelem: A bortöltők egyszerűen kezelhetők, és nem igényelnek speciális képzést. Egyszerűen csatlakoztassa a kiöntőt a palack nyakához, és már töltheti is.

A Kulina oldalon olyan neves gyártók kiöntőit kínáljuk, mint például a WMF és a Zwilling, amelyek egyszerre stílusosak és könnyen kezelhetők. Emellett boros dugók és dugóhúzók széles választékát kínáljuk, amelyekkel a borosüvegek nyitása gyerekjáték.

Mi a különbség a bor kiöntő, a bor dugóés a boros dekantálóközött?

A borkiszolgálásban a bor kiöntő, a bor dugóés a boros dekantáló különböző típusú berendezések, amelyeket különböző feladatokra használnak.

  • A bor kiöntőegy olyan eszköz, amelyet a bor áramlásának irányítására használnak, miközben a bort a pohárba töltik. A bor kiöntő gyakran egy kiöntőszerű tartozékból áll, amely a borosüveg nyakára illeszkedik, és segít megóvni az asztalterítőt és a pultot a kiömlött, lecsöpögött és foltoktól. Bizonyos bortöltők úgy készülnek, hogy a bort kiöntés közben szellőztetik, ezáltal növelve annak ízét és illatát.
  • Másodszor, a bor dugó egy olyan eszköz, amelyet a felbontott borosüveg lezárására használnak, hogy megőrizzék a bor ízét és illatát. A különböző méretű és formájú borosdugók a különböző palackokhoz illeszkednek, és különböző anyagokból készülhetnek. A bor dugó általában akkor használják, ha a palackot felbontották, vagy ha a bor még nem fogyott el teljesen, és még maradt belőle a palackban.
  • Borkancsókmásrészt olyan tartályok, amelyekbe a bort tálalás előtt töltik. Általában nagy talppal és kis nyakkal rendelkeznek, és üvegből készülnek. A dekantálók fő célja, hogy megszabaduljanak a palackban idővel felhalmozódott üledéktől, amely ronthatja a bor ízét és állagát.