Italmércék

összesen 2 termék
Mérőpohár LOFT BAR, WMF
Mérőpohár LOFT BAR, WMF
Raktáron (10 db)
9 100 Ft
WM0600126030
Mérőpohár QUADRI COMBO, Alessi
16 630 Ft –6 %
15 590 Ft
ALGIA28

Jiggerek - a koktélok precíz kiegészítője

Mik azok a koktélpálinkák?

A koktélkeverők olyan mérőeszközök, amelyeket a bártendereknél használnak kis mennyiségű folyadékkomponensek pontos mérésére és italba töltésére. Általában két különböző térfogatú kúpból állnak, amelyek mindkét végén egy-egy kúp van összekötve.

A Kulina oldalon számos konyhai mérőkanál készlet találhat olyan neves gyártóktól, mint például a Rosendahl és WMF.

Mi a különbség a szimpla és a dupla jiggerek között?

Az egyszerű és a kettős jiggerek közötti alapvető különbség a kialakításuk és a működésük módja. Mindkettő bárberendezés, amelyet a koktélok készítése során a folyékony összetevők mérésére és kiöntésére használnak.

A szimpla jigger egy egyszerű, egyenes oldalú mérőpohár, amelynek csak egy kamrája van a folyadék tárolására és adagolására. A pontos öntés és mérés biztosítása érdekében gyakran belső méretekkel rendelkezik a falakon.

A dupla jigger két különböző méretű rekeszt tartalmaz, amelyek különböző mennyiségű folyadékot képesek tárolni és mérni. Praktikusabbak, mint a szimpla jiggerek, mivel a csaposok gyorsabban és a műszerek váltogatása nélkül mérhetnek különböző mennyiségű folyadékot.

A jiggeren kívül más bártender eszközökre is szüksége lehet, ezért mindenképpen nézze meg a bárpultos kanalak, bártender készletek és egyéb bártender eszközök gyűjteményét. Ha pedig a flancos koktélok rajongója vagy elegáns ajándékot keres, érdemes átböngésznie koktélpoharak és hosszúitalos poharak gyűjteményét is, hogy stílusos poharakat találjon az italok élvezetéhez.

Miért fontos a konyhai mérőkanál készlethasználata?

A koktélkeverő használata több okból is fontos:

Következetesség - A keverőpálca biztosítja, hogy minden egyes összetevő minden egyes alkalommal ugyanolyan mennyiségben kerüljön hozzá az italhoz. Ez különösen fontos a bárokban és éttermekben, ahol több csapos is készítheti ugyanazt az italt.

Precizitás - A mérőedény biztosítja, hogy minden összetevő helyesen legyen adagolva, így elkerülhető a túl- vagy alultöltés. Ettől függ az ital íze és erőssége is.

Hatékonyság - Azzal, hogy a mérőedény használatával nem kell szemmel mérni vagy mérőkanalat használni, a koktélkészítés folyamata is felgyorsulhat.