Whiskys pohár SOMMELIERS 200 ml, Riedel

Kód: RD440080
Márka: Riedel
35 970 Ft
Kiárusítva
A tétel elfogyott…

A skót Highlands-i Campbell Destillers-től kaptunk meghívást, hogy az Edradour és Aberlour termékeinek tervezzünk poharat. Single Malt, egy egyediesség adaggal töltött, sok éves tradíció alapján gyártott és különböző származású hordókban érő ital.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A skót Highlands-i Campbell Destillers-től kaptunk meghívást, hogy az Edradour és Aberlour termékeinek tervezzünk poharat. Single Malt, egy egyediesség adaggal töltött, sok éves tradíció alapján gyártott és különböző származású hordókban érő ital.

A Whiskey Highland, Lowland, Islay vagy Irish Malt 100% árpából készül, mely tartósan meghatározza a whiskey személyiségét. Annak ellenére, hogy az ízük nagyon eltér, a Riedel single Malt Whiskey pohár különösen megfelel az egyedi jellegük bemutatására.

Többnyire olyan poharak kerülnek használatra, melyek a Single Malt apró különbségeinek nem felelhetnek meg. A Skótok szerint egy kis víz hozzáadásával az aroma jobban kihangsúlyozódik, és így elérik a kompakt lágy ízbéli eltéréseket. A célunk ezért világos volt: a Riedel Single Malt poharaknak el kell érni ugyanezt a hatást a koncentráció "hígítás" hatása nélkül, és továbbá kihangsúlyozniuk kell a klasszikus skót eredetét, hogy ne lehessen összetéveszteni a konyakkal.

Tudjuk, hogy az alak karcsú, magas alapja lágyítja az alkohol élességét. A kihangolásért több prototípust gyártottunk, melyek átmérőben és magasságban különböztek. A pohár bővített széle arról ismert, hogy a gyümölcsös aromát hangsúlyozza ki, és csökkenti az alkohol élességét. A végső hangolás a Highlands-ben történt a szeszfőzde mestere és a vezetőség képviselőinek vezetése alatt.

A sok alak közül ki lett választva egy, ami teljes mértékben ideális. A Single Malt Whisky Sommeliers pohár kihangsúlyozza a Single Malt édes, törékenyen krémes ízét. Csak az utóízben mutatja meg ez az új alak az alkohol erejét.

A Single Malt Whisky Sommeliers Riedel poharat az alábbiakhoz ajánljuk:

  • Single Malt Whisky
  • Whisky, Whiskey

A SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője, ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően kifejezni azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát alkotja, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 1 kg
Anyag: Üveg
Méret: 11 cm
Térfogat: 0,2 l
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: