Single Malt Whisky kristálypohár, Sommeliers

Kód: RD440080
27 290 Ft –30 %
Single Malt Whisky kristálypohár, Sommeliers
27 290 Ft –30 % 19 000 Ft
Raktáron (2 db)
Várható kézbesítés:
28.9.2021

Részletes információ

Termék részletes leírása

A skót Highlands-i Campbell Destillers-től kaptunk meghívást, hogy az Edradour és Aberlour termékeinek tervezzünk poharat. Single Malt, egy egyediesség adaggal töltött, sok éves tradíció alapján gyártott és különböző származású hordókban érő ital.

A Whiskey Highland, Lowland, Islay vagy Irish Malt 100% árpából készül, mely tartósan meghatározza a whiskey személyiségét. Annak ellenére, hogy az ízük nagyon eltér, a Riedel single Malt Whiskey pohár különösen megfelel az egyedi jellegük bemutatására.

Többnyire olyan poharak kerülnek használatra, melyek a Single Malt apró különbségeinek nem felelhetnek meg. A Skótok szerint egy kis víz hozzáadásával az aroma jobban kihangsúlyozódik, és így elérik a kompakt lágy ízbéli eltéréseket. A célunk ezért világos volt: a Riedel Single Malt poharaknak el kell érni ugyanezt a hatást a koncentráció "hígítás" hatása nélkül, és továbbá kihangsúlyozniuk kell a klasszikus skót eredetét, hogy ne lehessen összetéveszteni a konyakkal.

Tudjuk, hogy az alak karcsú, magas alapja lágyítja az alkohol élességét. A kihangolásért több prototípust gyártottunk, melyek átmérőben és magasságban különböztek. A pohár bővített széle arról ismert, hogy a gyümölcsös aromát hangsúlyozza ki, és csökkenti az alkohol élességét. A végső hangolás a Highlands-ben történt a szeszfőzde mestere és a vezetőség képviselőinek vezetése alatt.

A sok alak közül ki lett választva egy, ami teljes mértékben ideális. A Single Malt Whisky Sommeliers pohár kihangsúlyozza a Single Malt édes, törékenyen krémes ízét. Csak az utóízben mutatja meg ez az új alak az alkohol erejét.

A Single Malt Whisky Sommeliers Riedel poharat az alábbiakhoz ajánljuk:

  • Single Malt Whisky
  • Whisky, Whiskey

A SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője, ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően kifejezni azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát alkotja, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Poharak
Garancia: 2 év
Sorozat: Riedel Sommeliers
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: