Japán Santoku kés 7000D 18 cm, Miyabi

Kód: MB34544181
Márka: MIYABI
124 820 Ft
Raktáron (2 db)

"Minden szakács kése bepillantást enged a lelkébe."

Részletes információ

Termék részletes leírása

„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”

Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.

A japán SANTOKU kés talán a legismertebb ázsiai késfajta, mely az extrém éles pengének és az univerzális felhasználási lehetőségeknek köszönhetően nagy közkedveltségnek örvend Európában is. A japánok a három erény késének nevezik, mivel a „santoku” szó önmagában azt jelenti: “a három erény”, utalva ezzel arra a három vágási technikára, amelyek ezzel a késsel elvégezhetők: szeletelés, kockára vágás, aprítás. A japán konyhaművészet alap felszerelései közé tartozik, így nem is csoda, hogy Japánban minden második eladott kés SANTOKU. Széles és hosszú pengéje rendkívül sima, az egész kialakítása kiemelkedően kiegyensúlyozott, kiválóan és pontosan lehet vele dolgozni. A magas fazetta csökkenti a használat közben a súrlódást, így nagyon precíz szeletelést tesz lehetővé. A SANTOKU az egyik legjobb választás a húsok, a halak, a zöldségek és a gyümölcsök feldolgozásához. Legyen szó hagymaszeletelésről vagy sushi készítésről, a SANTOKU kés lehengerlő mindig eredményeket visz véghez. „D” alakú nyele kényelmes fogású és jól ül a kézben. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A SANTOKU kés használata az ázsiai ételek elkészítését nagyban megkönnyíti, így nem is csoda, hogy a japánok szinte mindenhez ezt a kést használják.

Tulajdonságai: penge hossza 18 cm; nyél hossza 14 cm; súlya 0,475 kg

A MIYABI 7000D sorozat esztétikája és minőségi kivitelezése a maga nemében páratlan. A kések masszív nyéllel rendelkeznek, mely a japán késekhez képest kissé nehezebb. Súlyuk ezért sokkal inkább a nyugati kések tömegére hajaz, ami jó hír azoknak, akik a nehezebb eszközökkel való munkához vannak hozzászokva. A nyélen található acélberakás és a fekete szín modern külsőt kölcsönöz a késeknek. A nehezebb kialakításnak és elképesztően éles pengének köszönhetően ezek a kések szinte a saját súlyukkal vágnak. A kialakítást tekintve említést érdemel még, hogy a kézvédő a penge része, mely egyetlen acéldarabból van kovácsolva, ennek köszönhető, hogy a kések használata pontos és biztonságos, súlyuk pedig egyenletesen osztódik el. A kézvédő rozsdamentes acél kovácsolása és a kések nyele között sima az átmenet, ami szilárdságot és stabilitást eredményez.

A kések magja rendkívül kemény CMV60 acélból készül, ami kobaltot, molibdént és vanádiumot is tartalmaz. Ezt a magot 64 rétegben fedi be két különféle keménységű rozsdamentes acél. A kések pengéje a sok rétegnek köszönhetően a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél kimagasló keménysége. A kések pengéje klasszikus japán technikával, szimmetrikusan van élezve. Ez a speciális, kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A szimmetrikus penge és a Katana Edge él könnyedén szeli át az élelmiszereket, mindemellett a kézvédő jellegzetes kialakítása meggátolja az ujjak lecsúszását a penge élére.

A MIYABI 7000D sorozat kései a japán késgyártás hagyományos technológiáját ötvözik a nyugati kések karakteres, súlyosabb kivitelezésével. A kések nyele Micartából készül, amely úgy néz ki, mintha fekete fából készülne, csak épp sokkal jobban ellenáll az étkezési savaknak, mint a természetes fa. A nyél formája klasszikus „D“ kialakítású, tehát kényelmes a fogása, biztonságos és jól irányítható vágásokat tesz lehetővé.

 • Extrém kemény CMV 60 poracél mag.
 • Magas széntartalmú acél.
 • 60 HRC Rockwell keménység.
 • CRYODUR® – különleges edzési technológia.
 • 64 réteges acél.
 • Virágos” damaszk mintázat.
 • A nyél és a penge közötti jellegzetes átmenet biztonságos használatot tesz lehetővé.
 • Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
 • Katana Edge él.
 • Szimmetrikus penge.
 • Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
 • Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
 • Micartából (gyantával ragasztott szövet laminátum) és rozsdamentes acélból készített, ergonomikus „D” alakú késnyél.
 • Tökéletes egyensúly, kényelmes használat.
 • Nehezebb súly.
 • A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
 • Mosogatógépben nem tisztítható.

A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.

A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.

Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:

 • A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
 • A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
 • Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
 • Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
 • Óvja a kés élét a sérülésektől!
 • Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
 • A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
 • Biztonságos helyen kell tárolni!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Japán kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.48 kg
Méret: 18 cm
Pengehossz: 18 cm
Terméktípus: Japán és Santoku kés
Sorozat: MIYABI 7000D
Margin: B
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. 104382