Fehér borospohár SOMMELIERS BLACK TIE 500 ml, Riedel

Kód: RD410007
Márka: Riedel
39 390 Ft –14 %
Fehér borospohár SOMMELIERS BLACK TIE 500 ml, Riedel
39 390 Ft –14 % 33 610 Ft
Raktáron (2 db)

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Montrachet egy burgundiai borvidék, ahonnan a világ legnemesebb és legdrágább fehér borai származnak.

A mikroklíma, a minőségi talaj és a szőlőhegy elhelyezkedése a Chardonnay szőlőfajtával és a klasszikus nevelési móddal kombinálva már évszázadok óta alapját képezik az ezen nagy borok hírnevének. Monumentális, komplex, sűrű borokról van szó, melyek magas alkoholtartalmúak és mérsékelt savasságúak.

A Montrachet Sommeliers egy nagy, hagyma alakú, széles nyílású pohár. Az italt elsősorban a nyelv peremére vezeti, amely rész a savanyú ízekre érzékeny, ezzel kihangsúlyozza a bor savasságát, amely így nemességhez és kifejezésre jut.

A késői szüretelésű borok gazdag gyümölcsíze, az édes aromás komponensei azon fából, melyben a bor tárolva volt, harmonikus egységet alkotnak. A Montrachet Sommeliers pohár nagy űrtartalma a teljes bukénak kellő teret biztosít, hogy megmutassa sokoldalúságát, és ennek köszönhetően a bor bár telítettnek hat, nem túlzottan koncentrált és lapos.

A Montrachet Sommeliers Black Tie Riedel poharakat a következőhöz ajánljuk:

  • Burgundi (fehér), Chardonnay
  • Corton-Charlemagne, Mersault
  • Montrachet, Chardonnay Új-Zélandról
  • Pouilly- Fuissé, St. Aubin

SOMMELIERS BLACK TIE sorozat:

Sommeliers Black Tie - pohársorozat a báj jellegével, a gazdag hagyományú Riedel üveggyárból

Dresscode Black Tie: a nagy esemény lejátszódhat az elegancia és az extravagáns küllem fémjelével is. A tiroli Riedel üveggyár a Black Tie sorozatával egy új, különleges pohársorozatot mutat be, melynek rendeltetése a tálalás előkelő kultúrája. 50 évvel azután, hogy a brüsszeli kiállításon a nyilvánosság először láthatta a "Pokal Hoch”-ot /vagyis az „Emeljük poharunkat”/ - a Claus J. Riedeltől származó formatervet.

A kézzel fújt és gyártott Black Tie sorozattal a Riedel Glas az üvegdesign szóban forgó mérföldkövének 50. évfordulóját ünnepli.

Ismertetőjel: fekete szár a vörösborokhoz való pohárnál, és fekete talp a fehér borokhoz való pohárnál, a Sommeliers kollekció évekig bizonyított kelyhéhez kapcsolva. Így a következő megnevezés kerül bemutatásra: Sommelier Black Tie.

A Sommeliers Black Tie pohár önállóan is vagy a hagyományos Riedel poharakkal kombinálva mutatja meg hatását, és nem csak a Sommeliers sorozatból származóan. A legkülönbözőbb effektusokat kínálják a hangulattól és az alkalomtól függően: a legeltérőbb színek és formák harmonikus összjátékát mutatva, a tiszta fekete nemestől és simától egészen a színjátszóig.

A Sommeliers Black Tie stílusos és méltó hozadéka a világon elismert Riedel Sommeliers sorozatnak.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 1 kg
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers Black Tie
Margin: E

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: