Vörösboros pohár SOMMELIERS HERMITAGE 590 ml, Riedel

Kód: RD440030
Márka: Riedel
37 190 Ft –16 %
Vörösboros pohár SOMMELIERS HERMITAGE 590 ml, Riedel
37 190 Ft –16 % 31 000 Ft
Raktáron (2 db)

A Hermitage Sommeliers pohár keresztapja Marcel Guigal (az egyik legjobb borász a Rhône északi része mentén).

Éppen neki köszönhetjük azt, hogy ez az alak kétéves fejlesztés után (1993-1995) a legjobbnak lett titulálva a Rhône vidékéről származó borokhoz, a Syrah fajtákhoz.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Hermitage Sommeliers pohár keresztapja Marcel Guigal (az egyik legjobb borász a Rhône északi része mentén).

Éppen neki köszönhetjük azt, hogy ez az alak kétéves fejlesztés után (1993-1995) a legjobbnak lett titulálva a Rhône vidékéről származó borokhoz, a Syrah fajtákhoz.

A Syrah-t, az egyik legöregebb szőlőfajtát, ebben a régióban bizonyíthatóan már a régi rómaiak is termesztették. A Syrah-ból sötét, telt bor készül, magas tanin-tartalommal, és jó érlelési potenciállal.

A Hermitage Sommeliers pohár a pörkölt kenyérre és a fekete olívára emlékeztető tipikus illatot támogatja. Az alak és az áramlási tulajdonságok a bornak bársonyos struktúrát, és kiegyenlített ízvilágot kölcsönöznek. A taninok a gyümölcsízbe vannak beleszőve, ami által a taninok édeskés hatásúak, és elvesztik a kiszárító, fanyar utóízüket a szájban.

A Hermitage Sommeliers Riedel poharakat a következőkhöz javasoljuk:

  • Châteauneuf-du-Pape
  • Grenache
  • Hermitage
  • Mourvedre
  • Shiraz, Syrah

SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően elmondani azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 1 kg
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: