SOMMELIERS GRAPPA 110 ml likőrpohár, Riedel

Kód: RD420003
Márka: Riedel
34 590 Ft –6 %
SOMMELIERS GRAPPA 110 ml likőrpohár, Riedel
34 590 Ft –6 % 32 330 Ft
Raktáron (3 db)

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Grappa a vörös bor készítésből visszamaradt erjesztett szőlőtörköly és az utólagosan erjesztett fehér szőlőtörköly desztillálásával készül.

100 kg törkölyből összesen kb. 7 - 9 l 50 %-os törkölypárlat nyerhető.

A pálinka minősége a törköly jellegétől és a lepárlási technológiától függ. Ahhoz, hogy a törköly ne ecetesedjen, penészedjen vagy rohadjon, egészen a feldolgozásig nagyon óvatosan kell tárolni.

A hosszú tárolás (2 és több év) a törkölypálinka minőségét jelentősen növeli, az íze finomabb és lágyabb, virágillatú, olajos állagot és világos sárgás színt kap. Franciaországban ezt a pálinkát marc-nak, Olaszországban grappa-nak hívják.

A grappa fogyasztása, melynek általában nyers „szeszes” jellege van, a Grappa Sommeliers pohárból valódi illatélménnyé válik (őszi rétek), gyümölcsös, harmonikusan kiegyensúlyozott ízzel.

A Grappa Sommeliers Riedel poharat ajánljuk a:

  • grappa
  • marc
  • törkölypálinkához

SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően kifejezni azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Likőrpoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 1 kg
Anyag: Üveg
Méret: 20 cm
Térfogat: 0,1 l
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: