Likőrpoharak

összesen 9 termék
Rum pohár JUVEL, 4 db szett, 290 ml, Lyngby Glas
13 550 Ft
LYG916182
SOMMELIERS GRAPPA 110 ml likőrpohár, Riedel
34 590 Ft –11 %
30 710 Ft
RD420003
VERITAS SPIRITS 170 ml röviditalos pohár, Riedel
26 180 Ft
RD644971
Konyakos pohár JUVEL, 4 db szett, 690 ml.
13 290 Ft
LYG916207
Likőrös pohár 240 ml, Eva Solo
13 990 Ft –18 %
11 460 Ft
ES541038

Likőrös poharak - az édes, de erős italok kellemes kortyolásához tervezve

Milyen formájú a likőrös pohár?

A likőrös poharaknak sokféle formája és kialakítása létezik, de általában egy kis tál, egy szár és egy láb vagy talp található rajtuk, amely stabilan tartja a poharat. A tál szélesebb és kerekebb lehet, mint egy kordial pohár, lehetővé téve a likőr illatainak és ízeinek felszabadulását és élvezetét.

Egyes likőrös poharaknak van egy szélesített pereme, amely a nyelv eleje felé irányítja a likőr ízét, másoknak pedig van egy kis nyílás a tetején, amely koncentrálja a likőr illatait és megállítja a párolgást.

Általában a likőrös poharakat úgy alakítják ki, hogy a likőr megfelelően fogyasztható és értékelhető legyen, ami javítja az ivási élményt.

Likőrös poharainkat gondosan válogatjuk ki olyan neves gyártóktól, mint a Eva Solo. Kifejezetten a különböző italfajtákhoz készült további poharakat is kínálunk, többek között koktélpoharakat, borospoharakat, pezsgőspoharakat és hosszúitalos poharakat.

Mi a különbség a kordial és a likőrös poharak között?

Mind a kordial poharak, mind a likőrös poharak kis poharak, amelyeket kis mennyiségű alkoholtartalmú italok fogyasztására szánnak, bár néhány dologban különböznek egymástól.

A kordial poharak jellemzően kisebbek és keskenyebbek, mint a likőrös poharak. Gyakran szolgálják fel a kordiálokat, amelyek édes, szirupos és gyümölcsös ízű likőrök, amelyeket általában vacsora utáni emésztéskönnyítőnek használnak. Láb és szár is lehet rajtuk, hogy a kézmeleg ne melegítse fel az italt.

Ezzel szemben a likőrös poharak kicsit szélesebbek és nagyobbak, mint a kordial poharak. Likőrök felszolgálásához használják, amelyek édesebbek és gyakran erősebbek, mint a kordialok. A likőrös poharakhoz tartozhat szár és láb is, hogy az ital ne melegedjen fel, azonban egyesek szélesebb tállal és rövidebb szárral rendelkeznek.

Milyen poharat használjak a limoncellóhoz?

A limoncellót hagyományosan kis pohárban, úgynevezett feles pohárszolgálják fel. A felespoharak apró, henger alakú poharak, amelyek általában egy és öt deciliter közötti űrtartalommal rendelkeznek. Gyakran használják őket olyan alkoholos italok, mint a whisky, a tequila és a vodka, valamint olyan likőrök, mint a limoncello felszolgálásához.

A limoncellót azonban likőrös pohárban vagy kordial pohárban is felszolgálhatja, amelyek mindkettő kifejezetten édes alkoholos italok bemutatására készült kis poharak.