Faragó kések

összesen 18 termék
Spékelőkés CLASSIC LINE 10 cm, WMF
11 570 Ft
WM1874536030
Spékelőkés FOUR STAR 10 cm, Zwilling
20 480 Ft
ZW31070101
Spékelőkés PROFESSIONAL "S 10 cm, Zwilling
26 490 Ft –10 %
23 740 Ft
ZW31020101
Spékelőkés PROFESSIONAL S, 13 cm, Zwilling
28 380 Ft –5 %
26 750 Ft
ZW31020131
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, türkiz, Zwilling
4 290 Ft –6 %
4 030 Ft
ZW38160100
Spékelőkés CLASSIC 10 cm, Wüsthof
34 790 Ft
WU406610
Spékelőkés 10 cm, Zwilling
29 690 Ft –9 %
26 760 Ft
ZW38400101
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, zöld, Zwilling
4 350 Ft –7 %
4 030 Ft
ZW38094101
Spékelőkés IKON 9 cm, Wüsthof
69 090 Ft
WU498609
Spékelőkés GOURMET 12 cm, Wüsthof
13 990 Ft
WU1035048112
Spékelőkés CLASSIC 9 cm, Wüsthof
31 990 Ft
WU406609
Spékelőkés CLASSIC IKON 12 cm, Wüsthof
48 030 Ft –5 %
45 620 Ft
WU408612
Spékelőkés TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
4 690 Ft –5 %
4 450 Ft
ZW38601090
Spékelőkés TWIN GOURMET 10 cm, Zwilling
10 510 Ft
ZW31620100
Spékelőkés FOUR STAR 8 cm, Zwilling
24 240 Ft
ZW31070081
Spékelőkés TWIN GRIP 9 cm, sárga, Zwilling
4 170 Ft
ZW38091081
Spékelőkés TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
5 040 Ft –9 %
4 540 Ft
ZW38720100
Spékelőkés GOURMET 10 cm, Zwilling
14 990 Ft –6 %
14 060 Ft
ZW36110101

Húskések - a húsdarabok könnyű felszeletelése

Mi az a spárgakés?

A szeletelőkésnek is nevezett szeletelő kés egy vékony, sima, kiváló vágási minőséggel rendelkező, hegyes, 17 cm-es pengével rendelkező kés. Ez a tökéletes kés:

  • vörös hús vagy baromfi szeletelése
  • nyers vagy főtt filé finom szeletelése
  • egyenletes vastagságú szeletek vágása
  • larding

A Kulina oldalon a Zwilling, a Wusthof vagy a Wusthof professzionális spárgakéseit találja WMF, amelyek tartós, kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek.

Hogyan történik a spárgázás?

A disznózsír egy nagy húsdarabok elkészítésére használt konyhatechnikai technika. Ennek során hosszú zsírcsíkokat szövünk a húsba egy speciális késsel, az úgynevezettspárgakéssel. A leszállásnak köszönhetően, mivel a zsír a sütési folyamat során elolvad, a sült vagy az oldalas nedvesebb, puhább és ízletesebb lesz.

Miután levágta a zsírcsíkokat, tegye a zsiradékot a fagyasztóba, mielőtt elkezdi a szalonnázást - a csíkokat egyszerűbb lesz a húsba helyezni, miután megszilárdultak.

Hogyan ápoljuk a spárgakést?

A konyhakések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a spárgakés hosszú ideig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését késélezővel

Ha gyakran készít húst a konyhájában, nézze meg a kicsontozó és filéző kések választékát is.