Coupe / Coctail / Moscato kristálypohár, Superleggero

Kód: RD442509
24 990 Ft
Raktáron (4 db)
Várható kézbesítés:
21.10.2021

Részletes információ

Termék részletes leírása

Annak ellenére, hogy a Superleggero sorozat a Sommeliers sorozat továbbfejlesztett változatának tekinthető, a Coupe / Coctail / Moscato kristálypoháregy teljesen új fejlesztésű pohár. Ugyanúgy, mint a Superleggero sorozat többi poharára, erre a pohárra is érvényes, hogy vékony, hosszú és kecses a kialakítása. A legszembeötlőbb tulajdonságának egyértelműen a szinte természetfeletti, pehelykönnyű súlya tekinthető.

A gyártó a következőkhöz ajánlja:

  • Coupe
  • Coctail
  • Moscato

A SUPERLEGGERO sorozat

A Superleggero sorozat kézzel gyártott kristály borospoharai az abszolút tökélyre törekednek. Vékony és pehelykönnyű kristályüvegből készülnek. A poharakat az üvegfúvómesterek saját kezűleg formázzák meg, elkészítésükhöz alapos háttértudás, tapasztalat és ügyesség szükséges. A poharak karcsú alakjának leghangsúlyosabb eleme a száruk, amely a legvékonyabb borospohár-szár a Riedel társaság üveggyártásának történetében. A legszembetűnőbb változtatás a borospoharak talpa és szára közötti átmenetet érintette, mely jelentősen tehermentesítve lett. A poharak páratlan sikerének megünneplése gyanánt - szintén először a társaság történetében - ennél a sorozatnál a borospoharak talpán feltüntetik a sorozat nevét is.

A Superleggero egy olasz szóból származó kifejezés, amelynek jelentése „szuperkönnyű“. Ez a sorozat is hűen követi a Riedel társaság filozófiáját, mely szerint a borospoharakat úgy kell kialakítani, hogy a bor illata, íze, struktúrája maradéktalanul kibontakozzon. A sorozat Superleggero dekantálót is tartalmaz.

Maximilian Riedel, a Riedel üveggyártó társaság 11. generációjának képviselője a sorozatról a következőket nyilatkozta: „Az utóbbi 60 év vívmányainak köszönhetően az új Superleggero sorozat különleges könnyedséget és a kézzel fúvott üveg varázsát hordozza magában.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Poharak
Garancia: 2 év
Sorozat: Riedel Superleggero
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: