Fehér borospohár SOMMELIERS BLACK TIE 380 ml, Riedel

Kód: RD410015
Márka: Riedel
39 390 Ft –5 %
Fehér borospohár SOMMELIERS BLACK TIE 380 ml, Riedel
39 390 Ft –5 % 37 240 Ft
Raktáron (2 db)

Részletes információ

Termék részletes leírása

Stuart Pigott, a borra specializálódó angol újságíró megvalósította az álmát. A világturnéra gondosan kiválasztották az 1990-es évjárat legjobb rizlingjeit (a száraz, késői szüretelésűn kívül).

Azt követően, hogy az egész világon való elterjedésének köszönhetően az ideális íz elgondolásának a chardonnay fehér bor dominált, az újságíróknak Párizsban, Londonban és New Yorkban a rizling minőségét kellett ecsetelniük. Ehhez viszont kellő pohárra volt szükség.

Riedel elküldte a létező árukínálat terveit, és a kiválasztás arra a borospohárra esett, amely eredetileg a sangiovese (Chianti) fajtához volt tervezve. Pigott és a bortermelők ezt a formát ideálisnak jelentették ki azután, hogy a legkülönbözőbb poharakból végeztek kóstolást. Különösen nagy hatást gyakorolt rájuk az erre a fajtára tipikus, egyoldalú illatintenzitás (sárgabarack), amit a rizling a késői szüret gradációjában ebben a pohárban mutat.

Az extraktumok és az alkohol magas hányadának köszönhetően (13 fok és több) tipikus a gyümölcsös aromába integrált kirívó savasság. A tojásalak csak annyira mutat a savasságra, hogy megmaradjon a nemesség és az ásványi vonulat. A bor veszít a szélességéből és súlyából (magas alkoholtartalom), és eleganciát nyer. A rizling sokrétűségét így a szájban harmonikusan érzékeljük.

A Riesling Grand Cru Sommeliers Black Tie Riedel poharat a következőkhöz ajánljuk:

  • Alsace Grand Cru, Jurancon sec, Fűszeres tramini
  • Zöld veltelini, Rizling (késői szüret)
  • Sémillon, Smaragd (száraz, késői szüret)
  • Vouvray

SOMMELIERS BLACK TIE sorozat:

Sommeliers Black Tie - pohársorozat a báj jellegével, a gazdag hagyományú Riedel üveggyárból

Dresscode Black Tie: a nagy esemény lejátszódhat az elegancia és az extravagáns küllem fémjelével is. A tiroli Riedel üveggyár a Black Tie sorozatával egy új, különleges pohársorozatot mutat be, melynek rendeltetése a tálalás előkelő kultúrája. 50 évvel azután, hogy a brüsszeli kiállításon a nyilvánosság először láthatta a "Pokal Hoch”-ot /vagyis az „Emeljük poharunkat”/ - a Claus J. Riedeltől származó formatervet.

A kézzel fújt és gyártott Black Tie sorozattal a Riedel Glas az üvegdesign szóban forgó mérföldkövének 50. évfordulóját ünnepli.

Ismertetőjel: fekete szár a vörösborokhoz való pohárnál, és fekete talp a fehér borokhoz való pohárnál, a Sommeliers kollekció évekig bizonyított kelyhéhez kapcsolva. Így a következő megnevezés kerül bemutatásra: Sommelier Black Tie.

A Sommeliers Black Tie pohár önállóan is vagy a hagyományos Riedel poharakkal kombinálva mutatja meg hatását, és nem csak a Sommeliers sorozatból származóan. A legkülönbözőbb effektusokat kínálják a hangulattól és az alkalomtól függően: a legeltérőbb színek és formák harmonikus összjátékát mutatva, a tiszta fekete nemestől és simától egészen a színjátszóig.

A Sommeliers Black Tie stílusos és méltó hozadéka a világon elismert Riedel Sommeliers sorozatnak.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 1 kg
Méret: 25 cm
Térfogat: 0,38 l
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers Black Tie
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: