Borospohár Montrachet Sommeliers

Kód: RD440007
30 290 Ft –28 %
Borospohár Montrachet Sommeliers
30 290 Ft –28 % 21 850 Ft
Raktáron (4 db)
Várható kézbesítés:
28.9.2021

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Montrachet egy burgundiai borvidék, ahonnan a világ legnemesebb és legdrágább fehér borai származnak.

A mikroklíma, a minőségi talaj és a szőlőhegy elhelyezkedése a Chardonnay szőlőfajtával és a klasszikus nevelési móddal kombinálva már évszázadok óta alapját képezik az ezen nagy borok hírnevének. Monumentális, komplex, sűrű borokról van szó, melyek magas alkoholtartalmúak és mérsékelt savasságúak.

A Montrachet Sommeliers egy nagy, hagyma alakú, széles nyílású pohár. Az italt elsősorban a nyelv peremére vezeti, amely rész a savanyú ízekre érzékeny, ezzel kihangsúlyozza a bor savasságát, amely így nemességhez és kifejezésre jut.

A késői szüretelésű borok gazdag gyümölcsíze, az édes aromás komponensei azon fából, melyben a bor tárolva volt, harmonikus egységet alkotnak. A Montrachet Sommeliers pohár nagy űrtartalma a teljes bukénak kellő teret biztosít, hogy megmutassa sokoldalúságát, és ennek köszönhetően a bor bár telítettnek hat, nem túlzottan koncentrált és lapos.

A Montrachet Sommeliers Riedel poharakat a következőhöz ajánljuk:

  • Burgundi (fehér), Chardonnay
  • Corton-Charlemagne, Mersault
  • Montrachet, Chardonnay Új-Zélandról
  • Pouilly- Fuissé, St. Aubin

SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző mérete tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően kifejezni azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alap feltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Poharak
Garancia: 2 év
Sorozat: Riedel Sommeliers
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: