Vörösboros pohár SUPERLEGGERO BORDEAUX GRAND CRU 930 ml, Riedel

Kód: RD442500
Akció Sticker
Márka: Riedel
38 170 Ft –29 %
Vörösboros pohár SUPERLEGGERO BORDEAUX GRAND CRU 930 ml, Riedel
38 170 Ft –29 % 26 980 Ft
Raktáron (1 db)

A Bordeaux Grand Cru Superleggero pohár kialakítása a Takmmeliers sorozaton alapul, de az egész Superleggero sorozat karcsúbb, hosszabb és kecsesebb. A fő különbség már az első érintésnél észrevehető - a Superleggero szemüvegek éterien könnyűek.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A Superleggero sorozat Bordeaux Grand Cru kristály borospohár formavilágát illetően a Sommeliers sorozat borospoharaihoz hasonlítható. A Sommeliers borospoharakhoz képest viszont sokkal vékonyabb, hosszabb és kecsesebb a kialakítása. Mindemellett a legszembeötlőbb tulajdonságának egyértelműen a szinte természetfeletti, pehelykönnyű súlya tekinthető.

A gyártó a következő borokhoz ajánlja:

  • Bordeaux (vörös), Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
  • Fronsac, Graves rouge, Listrac
  • Margaux, Médoc, Merlot, Moulis
  • Pauillac, Pessac Leognan (vörös), Pomerol
  • St. Emilion, St. Estèphe, St. Julien

A SUPERLEGGERO sorozat

A Superleggero sorozat kézzel gyártott kristály borospoharai az abszolút tökélyre törekednek. Vékony és pehelykönnyű kristályüvegből készülnek. A poharakat az üvegfúvómesterek saját kezűleg formázzák meg, elkészítésükhöz alapos háttértudás, tapasztalat és ügyesség szükséges. A poharak karcsú alakjának leghangsúlyosabb eleme a száruk, amely a legvékonyabb borospohár-szár a Riedel társaság üveggyártásának történetében. A legszembetűnőbb változtatás a borospoharak talpa és szára közötti átmenetet érintette, mely jelentősen tehermentesítve lett. A poharak páratlan sikerének megünneplése gyanánt - szintén először a társaság történetében - ennél a sorozatnál a borospoharak talpán feltüntetik a sorozat nevét is.

A Superleggero egy olasz szóból származó kifejezés, amelynek jelentése „szuperkönnyű“. Ez a sorozat is hűen követi a Riedel társaság filozófiáját, mely szerint a borospoharakat úgy kell kialakítani, hogy a bor illata, íze, struktúrája maradéktalanul kibontakozzon. A sorozat Superleggero dekantálót is tartalmaz.

Maximilian Riedel, a Riedel üveggyártó társaság 11. generációjának képviselője a sorozatról a következőket nyilatkozta: „Az utóbbi 60 év vívmányainak köszönhetően az új Superleggero sorozat különleges könnyedséget és a kézzel fúvott üveg varázsát hordozza magában.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 0.35 kg
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Superleggero
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: