TWIN® Four Star II késkészlet, szakácskéssel, 2 részes

Kód: ZW33418000
66 990 Ft
Raktáron (1 db)
Várható kézbesítés:
11.8.2021

A TWIN® Four Star II késkészlet a következőket tartalmazza:

 • 1 db TWIN® Four Star II spékelő kés, penge hossza: 10 cm, termékkód: ZW30070101
 • 1 db TWIN® Four Star II szakácskés, penge hossza: 20 cm, termékkód: ZW30071201

Részletes információ

Termék részletes leírása

A TWIN® Four Star IIspékelő kés egy kisméretű, könnyű és sokoldalú kés, melynek finom éle és közepesen hegyes pengéje van. Ideális húsok spékeléséhez és előkészítéséhez, valamint gyümölcsök és zöldségek hámozásához, szeleteléséhez, tisztításához.

A TWIN® Four Star II sorozat szakácskése robusztus és nehéz kés, melynek pengéje széles és az éle nagyon strapabíró. Egy mesteri késről van szó, mely a professzionális szakácsok és a háziasszonyok konyhájában nélkülözhetetlen. Ideális zöldségek tisztításához, fűszernövények aprításához és karaj szeleteléséhez.

TWIN® Four Star II termékcsalád

 • Ergonomikus szintetikus nyél rozsdamentes acél logóval
 • Standard ujjvédő
 • Sima átmenet az ujjvédő és a nyél között
 • A ZWILLING J. A. Henckels társaság számára gyártott különleges acél
 • FRIODUR® penge, jégben edzett
 • SIGMAFORGE® kés – egy darabból kovácsolt
 • Megközelítőleg 57 HRC Rockwell-keménység
 • Kézi csiszolás
 • Lézeres élellenőrzés
 • Életre szóló garancia a penge gyártási hibáira
 • A kések mosogatógépben moshatók – mindazonáltal inkább a kézi mosogatást javasoljuk

A TWIN® Four Star II sorozatú kések a németországi ZWILLING J. A. Henckels társaságtól a minőségi kések legendájának, a Four Star hagyományos késsorozatának újjáéledése, amely első ízben 1976-ban került a piacra, és a világ legkelendőbb kései közé sorolódott. A fogyasztói igényekhez igazított, megújított TWIN® Four Star II kések korszerű dizájnnal, tökéletes egyensúllyal és átlagon felüli élességgel rendelkeznek.

Otthoni és hivatásos szakácsok részére készülő kések csúcsminőségű acélból optimális súlyelosztással, biztonságos és kényelmes használattal. A penge szögét a gyártás során lézer segítségével ellenőrzik biztosítva ezzel annak minőségét. A kések rendkívül élesek és hosszú élettartamúak. Választékosságukat a markolat talpán található lézerrel vésett logó is fémjelzi.

Alkalmazott technológiák és alapanyagok

A kések magas minőségű acélból készülnek optimális mennyiségű krómmal és szénnel, melyet különleges követelmények betartása mellett kizárólag a ZWILLING J. A. Henckels társaság számára állítanak elő. A megközelítőleg 57 HRC Rockwell-keménységű acél rugalmas, jó kezdeti vágási teljesítménnyel bír, hosszú élettartamú és tökéletesen korrózióálló. A különleges acélból készült kések emellett könnyen élezhetők. A megfelelő gyártási „receptet” igazolja az a tény, hogy mind ez idáig több mint 100 millió kést állítottak elő belőle az acél változatlan összetételével.

Az acél tulajdonságait ezenkívül a kések gyártásához egy különleges, szabadalmaztatott FRIODUR® keményítési módszerrel javították, amely során az acélt több mint 1000 °C-ra hevítik, majd hirtelen -70 °C-ra hűtik le, ezt követően pedig még kétszer mintegy 250 °C-ra hevítik. Az így kapott molekuláris szerkezet jelentősen növeli a kés keménységét, ellenálló képességét és korróziómentességét.

A kés pengéje egyetlen darab acélból készül az ún. SIGMAFORGE® módszerrel, amely javítja az acél tulajdonságait. Az ilyen módon kovácsolt pengék szerkezete sűrűbb és homogénebb, ami nagyobb szilárdságot, szívósságot és az élek tompulással szembeni ellenállását biztosítja.

A stabil él és a tökéletes geometria kivételes vágóképességet és tökéletes késvezetést eredményez. A hegyesszög nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A kés az ék alakú bemélyedéseknek köszönhetően könnyedén hatol át az élelmiszereken. Az ívelt forma segít intuitív módon használni a kést a könnyű és pontos vágáshoz.

A Standard ujjvédő az egy darab acélból készült penge részeként került integrálásra. Biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat az élre való lecsúszással szemben, és garantálja a kés pontos irányítását.

Az ergonomikus nyél ellenálló szintetikus anyagból készült, amely törhetetlen és ellenáll az ütéseknek, illetve az élelmiszerekben található savaknak. Mosogatógépben mosható. Az egyes részek tökéletes összeillesztése megakadályozza a lerakódások és a baktériumok megtapadását, így a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A markolat talpán a ZWILLING márka logóját ábrázolórozsdamentes acél minta található. A kés így a választékosság és megbízhatóság látható jelét viseli. A TWIN® Four Star II kések kifinomult dizájnját a legjobban akkor fogja értékelni, ha rájön, hogy a mintázat a kés tökéletes egyensúlyát is elősegíti.

A ZWILLING kések karbantartása

A műanyag nyelű kések tisztíthatók mosogatógépben, de mindenképp a kézi tisztítást javasoljuk, mely kíméletesebb a késekhez. Amennyiben Ön ennek ellenére a mosogatógépben való tisztítást részesíti előnyben, kérjük, ne feledje, hogy a késeknek sérülhet a minősége, ha a mosogatás során más evőeszközökbe, fazekakba vagy serpenyőkbe ütköznek. A mosogatógépbe való tisztítás során ezért ügyelni kell arra, hogy a kések pengéje ne érintkezzen más tárgyakkal. A gyártó mosogatógép használata esetén max. 55 °C-os program használatát javasolja.

A ZWILLING kések élezése

Időről időre minden késnek élezésre van szüksége. A TWIN® Four Star® II sorozat késeinek élezéséhez a kínálatunkban található ZWILLING késélezőket, fenőköveket és fenőacélokat javasoljuk. Ezenkívül rajtunk keresztül közvetlenül a gyártónál is igényelhető késélezés - a késeket egyenesen a németországi ZWILLING J. A. Henckels társaságba küldjük éleztetni. Szükség esetén ZWILLING kések élezésében jártas prágai késgyártót is tudunk ajánlani.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Késkészletek
Garancia: 2 év
Sorozat: ZWILLING TWIN® Four Star II
Blokkal: Nem
Darabszám: 2 db
Terméktípus: Késkészlet
Tulajdonságok: Mosogatógépbe alkalmas

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Hozzászólás hozzáadása
Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: