Santoku kések

összesen 4 termék
Santoku kés RAN PLUS 16,5 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
88 390 Ft
YAX36601
Santoku kés SUPER GOU 16,5 cm, piros, Yaxell
Újdonság
204 790 Ft
YAX37101
Santoku kés SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
278 590 Ft
YAX37201
Santoku kés ZEN 16,5 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
73 590 Ft
YAX35501

Santoku kések - az egyik legegyetemesebb kés a konyhában

Mi az a Santoku kés?

A Santoku kés egy nagyon sokoldalú, közepes méretű kés, amely számos konyhai feladatra használható. A kés Japánból származik, széles pengéje hegy nélküli, de tompa hátsó gerinccel rendelkezik, amely lefelé ível, hogy találkozzon az egyenes élű elülső pengével. Hossza 12-20 cm, nincs bélése, súlya kiegyensúlyozott, és könnyű tartani.

Mi a különbség a Santoku kés és a szakácskés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a santoku és a séfkéseket a különböző vágási feladatokhoz. Mi a különbség a kétféle kés között? A Santoku késeknek rövidebb a pengéje, mint a szakácskéseknek, és a pengéjük általában egylapú, szemben a kétlapú szakácskésekkel. Mivel nincs hegye, lehetővé teszi a szeletelést egyetlen, lefelé irányuló vágással, míg a szakácskésnél a pengét előre kell lendíteni. Válasszon szakácskést, ha a "hintázó" vágási módszert kedveli, és válasszon Santoku kést a gyorsabb és hatékonyabb vágáshoz.

Mire használják a Santoku kést?

a "Santoku" fordítása "három erény" vagy "három felhasználási mód", azaz aprítás, kockázás és darálás. Lehetővé teszi, hogy nagyon vékony szeleteket vágjon az ételekből, ami szép és esztétikus megjelenést kölcsönöz az ételeknek. A Santoku kést használhatja:

  • húsvágás
  • sonka vagy sajt szeletelése
  • gyümölcsök, zöldségek és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása
  • fűszernövények aprítása
  • finom szeletek készítése

A Kulina oldalon megbízható márkák által gyártott, minőségi Santoku késeket talál, amelyek ellenállnak a kopásnak. Ellenőrizze a késeket Dellinger vagy a Forged vagy Zwilling vagy olvassa el először a késvásárlásról szóló végső útmutatónkat. A legkelendőbb Santoku késeket itt is megnézheti.

Hogyan kell élezni egy Santoku kést?

Ha naponta használja a Santoku kést, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - meg kell éleznie. A legjobb módszer a Santoku kés élezésére a csiszolókő. Élezze a kést úgy, mint egy hagyományos kést - 20 fokos szögben az élezőkővel, ha pedig Granton éle van, akkor 15 fokos szögben. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A Santoku kések elég nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a Santoku kése hosszú ideig kitartson, akkor mindenképpen tartsa be ezeket az egyszerű szabályokat a kések tisztítására és tárolására vonatkozóan:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtáskát
  • rendszeresen élesítse a kését