Steak kés EPICURE 12 cm, Wüsthof

Kód: WU3968
Márka: WÜSTHOF
51 590 Ft
Kiárusítva
A tétel elfogyott…

AzEPICURE kések egy főzőeszköz mindenkinek, aki él-hal a főzésért. Segítenek leküzdeni minden kihívást. Két nagyszerű filozófia erényeit ötvözik: a japán kések hatékonyságát és könnyedségét a német minőséggel és biztonsággal. Egy teljesen új típusú kést testesítenek meg , amely a főzés minden stílusában működik , és új mércét állít fel a minőségi kések funkciója és teljesítménye tekintetében. Az EPICURE sorozat fejlesztése következetesen követte azt a törekvést, hogy elhagyjuk a felesleges dolgokat, és optimalizáljuk a szükségeseket.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A WÜSTHOF EPICURE sorozatának kései nem hiányozhatnak azoknak a konyhájából, akik a főzést komolyan veszik. Az EPICURE kések minden konyhai munkálattal megbirkóznak. A két nagy késgyártó nemzet tudását ötvözik: a japán kések ügyességét, sokoldalúságát és könnyűségét, valamint a német kések minőségét és megbízhatóságát. Az EPICURE egy újfajta késtípus megtestesítője, minden főzési stílusnál vagy folyamantáleredményesen használható, praktikussága és kivételes minősége új távlatokat nyit a konyhaművészetben. Az EPICURE új sorozata elérte azt, amire oly sokan áhítoznak: kihagyott mindent, ami felesleges, és optimalizálta azt, ami elengedhetetlenül fontos.

Az EPICURE steak kés robosztus, ám szép, vékony pengéjű. A penge rendkívül éles és sima, így könnyedén szelhetünk vele vékony szeleteket a steakből, és zsírosabb hússzeletekből is. Grillezéshez kitűnő választás.

Az EPICURE sorozat

 • A sorozat elsőosztályú kovácsolt kései Solingenvárosában készülnek.
 • Kiválóan megtervezett, kényelmesen tartható, tökéletesen kézbe illő, ergonomikus fogantyúval ellátott kések.
 • A szegecselt nyél kialakítását a vágó kéz természetes mozdulata ihlette.
 • A fogantyú speciális alapanyagból, természetes rost és gyantakeverékből készült.
 • Kiváló minőségű német acélötvözetből készült X50CrMoV15
 • Pengéje kivételesen éles, könnyedén karbantartható.
 • 58 HRC Rockwell-keménységű.
 • Speciális, számítógéppel vezérelt PEtec technikával élezve.
 • A szegecsek eldolgozása és a fényezés a nagyobb pontosság érdekében kézzel történik.
 • Rendkívül alapos, lézerrel végzett minőség ellenőrzés.
 • Az innovatív ujjvédő speciális, biztonságos kialakításának köszönhetően a kéz nem csúszik meg vágás közben.
 • A biztonsági perem és a fogantyú között egyenletes az átmenet.
 • Problémamentes, higiénikus rögzítés.
 • Mosogatógépben is tisztítható – de ha kézzel tisztítjuk, hosszabb lesz az élettartama.
 • A ritkán előforduló gyártási és anyaghibák esetére 15 éves garanciát kínál a gyártó cég.

Az ERICURE különlegességét a kiszélesített késnyél és annak alapanyaga adja. A kés tervezői természetes, növényi rostot és gyantát használtak fel a kés nyelének alapanyagául, amely az emberben kellemes fa-hatást kelt, ugyanakkor tökéletesen ellenálló a nedvességgel szemben és tökéletesen higiénikus. A két összetevő ideális tulajdonságait felhasználva megalkottak egy olyan alternatív szintetikus anyagot, amellyel könnyű dolgozni, és még környezetkímélő is. A kés kiszélesedő pengéje lehetővé teszi, hogy gyorsabb és tisztább mozdulatokkal aprítsuk a levesbe valót a fazékba.

Minden kés lelke a pengéje. Az EPICURE sorozat késeinek pengéjét egyetlen darab X50CrMoV15-os acélötvözetből kovácsolják. Ezt a kiváló minőségű rozsdamentes acélt még edzéssel és kovácsolással tovább fokozzák, amellyel azt érik el, hogy a kés még élesebb és ellenállóbb lesz. Az EPICURE sorozat kései 58-as Rockwell keménységgel büszkélkedhetnek. Egy EPICURE kés az első pillanattól borotvaéles, és nagyon-nagyon sokáig az is marad, és ez tipikusan az a tulajdonság, amelyet egy késnél nagyon tudunk értékelni. A penge kemény, és könnyen köszörülhető.

A speciális, számítógéppel vezérelt köszörülési technikának köszönhetően a WÜSTHOF kései tökéletesen borotvaélesek. A számítógép lézersugár segítségével ellenőrzi a kés élességét, majd parancsot ad a robotnak a további köszörülési szöget illetően. A gyártási folyamatok ezen számítógépes felülvizsgálata sokban hozzájárul a WÜSTHOF kések tökéletes kezdeti élességéhez (a késpenge teljes felületén) és a hosszú élettartamukhoz is. A késpenge élessége a hosszas használat során tompulhat, de ami fontos, könnyen megújítható.

A felhasznált alapanyagokról és technológiákról

A WÜSTHOF kések gyártásához kiváló minőségű német acélt használnak, egészen pontosan a X50CrMoV15 típusú acélt, mely hozzávetőlegesen 0,5 százalék szenet, valamint króm, molibdén és vanádium nyomelemeket tartalmaz. A hozzáadott krómnak köszönhetően ez az acél kiemelkedően korrózióálló, ami egy konyhai késnél nagyon előnyös tulajdonságnak számít.

Az acélsávok kovácsolása egy nagyon precíz munkafolyamat, melynek köszönhetően masszív és tartósan éles pengéket hoznak létre. A gyártás során az acélt 15 percen keresztül 1070 °C-on hevítik, majd hirtelen lehűtik 60 °C-os hőmérsékletre, ez a folyamat 2 percet vesz igénybe, mivel a minőség érdekében a hűtésnek gyorsnak kell lennie. Ezt követően az acélt 45 percen keresztül, lassan újra felhevítik, míg el nem éri a 200 °C-os hőmérsékletet, ekkor a penge belső feszültsége megszűnik, martenzites struktúrája végleg stabilizálódik és eléri az 58°-os Rockwell keménységet.

A pengéket speciális PEtec eljárással élezik (Precision Edge Technology), ami egy csúcstechnológiának számít a késgyártás világában. Számítógépes irányítású robotikus élezésről van szó, tehát végeredményben a pengének tökéletes, hibátlan geometriája, borotvaéles kezdeti vágása és hosszan tartó éle van.

A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szabályos, ék alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.

Az újratervezett kézvédő a penge része, mely egy darab acélból van kovácsolva. Innovatív geometriájának köszönhetően sokkal egyenletesebben ossza el a súlyt, kissé középre pozícionálva. A kézvédő feladata, hogy biztosítsa a súly helyes elosztását és védje az ujjakat, s pontosabb irányítást tegyen lehetővé.

Az ergonomikus nyél strapabíró szintetikus anyagból készül, mely törhetetlen, ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Szegecses illesztése sima és tökéletes, így a baktériumok nem tudnak lerakódni, tehát a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A WÜSTHOF kések élezése

Időről időre minden késnek csiszolásra, élezésre van szüksége. A kések élének karbantartására a krómozott fenőacélok használata ajánlott, a kések élezésére pedig a fenőkövek szolgálnak. Mindkét eljárás egy kis gyakorlatot igényel, ezért azoknak, akik nem szeretnék a fenés és az élezés technikáit elsajátítani a késélezőkkel való élesítést ajánljuk. Elég csap párszor óvatosan végighúzni a kés élét az élező rekeszén és a pengén rögtön érezhető lesz a változás.

Az Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG társaságot 1814-ben alapították a késgyárairól híres Solingen városában. A cég vezetése az alapítás óta – tehát több mint kétszáz éve – a Wüsthof család kezében van, jelenleg a család hetedik generációja irányítja. A Wüsthof társaság technikailag a világ egyik legmodernebb gyárát mondhatja magáénak, melyben a kiemelkedő minőségű, a pontosságot növelő és a költségeket csökkentő, valamint környezetkímélő automatizálási megoldásokon van a hangsúly. A késeket speciális, 40 szakaszos technológiával gyártják, 100 profi gyártórobot segítségével.

A WÜSTHOF kések a csúcsminőségű alapanyagnak és a páratlan high-tech gyártási technológiának köszönhetően szinte tökéletesnek mondhatók, ezért nem is csoda, hogy oly nagy közkedveltségnek örvendenek világszerte. Manapság már több, mint 80 országban árulják őket.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Steak kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.19 kg
Szín: Barna
Anyag: Rozsdamentes acél
Méret: 12 cm
Pengehossz: 12 cm
Terméktípus: Steak kés
Sorozat: WÜSTHOF EPICURE
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: