Vágódeszkák

összesen 3 termék

Vágódeszka - az egyik legfontosabb konyhai eszköz

Milyen célt szolgál egy vágódeszka?

A vágódeszka, az egyik alapvető konyhai eszköz, amelyet biztonságos felületként használnak az ételek vágásához, aprításához vagy szeleteléséhez. A deszkát arra is használják, hogy a felszeletelt ételt a tűzhelyről átrakják egy edénybe vagy tálba, és néha arra is, hogy az asztalra tálalják a falatokat. (kérjük, olvassa elteljes vásárlási útmutatónkat ha látni szeretné, melyik 10 konyhai alapdarabba érdemes befektetni).

Milyen típusú anyagokat használnak vágódeszkákhoz?

A vágódeszkák leggyakoribb anyaga a fa és a műanyag. Néha találkozhat üveg vágódeszkákkal is, amelyek könnyen tisztíthatók, de nem biztonságosak a kések pengéi számára.

A túlságosan csiszoló felület a kés élét könnyen tompíthatja a kés törékeny szerkezete miatt. Puha, higiénikus és nem koptató tulajdonságokra van szükség egy tisztességes vágódeszka anyagában, de nem lehet nagyon finom vagy törékeny.

  • Fa

A fából készült vágódeszkáknak hatalmas előnyei vannak a műanyag deszkákkal szemben. Öngyógyítóak, ami hosszú élettartamú konyhai kiegészítőkké teszi őket. Ezenkívül a fa és különösen a keményfák (mint a juhar vagy az akác) finomszemcsések, és e szemcsék kapilláris hatása lehúzza a folyadékot, csapdába ejtve a baktériumokat - amelyek a tisztítás után a deszka száradásával elpusztulnak. Az anyag fertőtlenítő tulajdonságai miatt a fát sajtdeszkákkészítésére is használják.

  • Bambusz

A bambusz - bár technikailag fű, számos tulajdonsága megegyezik a fáéval, többek között erős, tartós és antimikrobiális. A bambusz vágódeszkák természetes antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek elpusztítják a baktériumokat, még azokat is, amelyek áthatolnak a felületén, így ha tetszik a bambusz vágódeszka kinézete, nyugodtan kipróbálhatja őket.

  • Műanyag

A fával ellentétben a műanyag táblák lehetővé teszik a csiszoló hatású tisztítószerekkel vagy mosogatógépben történő mosást anélkül, hogy a tábla megsérülne, vagy a tisztítószerek megmaradnának, és később szennyeznék az élelmiszereket.

A nagy sűrűségű, minőségi polietilén műanyag vágódeszkák többsége a kések számára is biztonságos, bár a műanyag vágódeszkát nem szabad fogazott késsel használni, mivel ez jelentősen lerövidítheti a termék élettartamát.

Mit kell figyelembe vennie, amikor vágódeszkát választ a konyhájába?

A konyhai vágódeszkák kiválasztásakor ne feledje, hogy egynél több vágódeszkára van szüksége. Ideális esetben külön vágódeszkát kell használnia a húshoz, a halhoz, a kenyérhez és a zöldségekhez. A termék kiválasztásakor vegye figyelembe a következőket:

  • a vágódeszka biztonságos a kések számára
  • rendelkezik-e antibakteriális tulajdonságokkal
  • mosogatógépben mosható
  • meddig fog tartani
  • tudja-e majd használni a vágódeszka mindkét oldalát?
  • van-e állványa / fel lehet-e akasztani?
  • van-e olyan különleges tulajdonsága, amely hasznos lenne (magasított élek, fogantyúval ellátott élek a biztos fogás érdekében, vízelvezető barázda)
  • összecsukható-e

A Continenta, Joseph Joseph, Koziol, Brabantia, és Blomus csak néhány a Kulinánál megtalálható márkák közül. Különböző színekben, méretekben és stílusokban kaphatók, és biztosan össze tudja majd illeszteni őket konyhája stílusával.

A Kulinában sajt- és tapasdeszkákatis kínálunk.