Séf kések

összesen 17 termék
Szakácskés PERFORMER 20 cm, Wüsthof
125 290 Ft
WU1061200120
Szakácskés FOUR STAR 20 cm, Zwilling
40 590 Ft –20 %
32 360 Ft
ZW31071201
Szakácskés CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
69 090 Ft
WU459620
Szakácskés PERFORMER 16 cm, Wüsthof
106 690 Ft
WU1061200116
Szakácskés NOW.S 20 cm, piros, Zwilling
20 260 Ft
ZW53081201
Szakácskés PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
52 040 Ft
ZW31021261
Szakácskés PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
44 450 Ft
ZW31021201
Szakácskés TWIN CUISINE, Zwilling
64 890 Ft –9 %
58 590 Ft
ZW30341201
Szakácskés GOURMET 20 cm, Wüsthof
32 590 Ft
WU456220
Szakácskés GOURMET 18 cm, Wüsthof
32 590 Ft
WU1035044818
Szakácskés GOURMET 23 cm, Wüsthof
34 790 Ft
WU456223
Szakácskés CLASSIC 23 cm, Wüsthof
71 950 Ft –5 %
68 350 Ft
WU1030130123
Szakácskés PRO 20 cm, Zwilling
49 440 Ft
ZW38401201
Szakácskés CLASSIC 16 cm, Wüsthof
45 990 Ft
WU1030130116
Szakácskés GOURMET 16 cm, Wüsthof
27 790 Ft
WU1035044816
Szakácskés PRO 26 cm, Zwilling
59 720 Ft
ZW38401261

Szakácskések - egy kés, amire minden konyhában szükség van

Mi az a szakácskés?

A szakácskés egy nagyon sokoldalú konyhakés, amelyet számos konyhai feladatra használnak (húsvágáshoz, szeleteléshez, valamint a zöldségek aprításához), és a három kés egyike, amelyet minden konyhában és minden szakácsnak kéznél kell lennie ( nézze meg a konyhai késekről szóló teljes útmutatót, hogy megnézze a fennmaradó két kést, amelybe feltétlenül be kell fektetnie).

A szakácskés széles pengével rendelkezik, amely felfelé ívelő csúcsot alkot. A penge hossza általában 18-24 cm.

Mi a különbség a szakácskés és a Santoku kés között?

Az otthoni szakácsok és a profi szakácsok egyaránt használják a Santoku és Szakács késeket a legkülönbözőbb vágási feladatokhoz. Mik az alapvető különbségek e két késtípus között? A séfkéseknek hosszabb a pengéje, és a pengéjük kettős élű, szemben a Santoku késekkel, amelyek általában egyélűek. A szakácskés pengéjének formája miatt a pengét előrefelé lendíti, míg a Santoku késsel egyetlen, lefelé irányuló vágással szeletel.

Mire használják a szakácskést?

A szakácskés ívelt pengéje lehetővé teszi a "hintázó" vágási módszert, ami a széles pengével együtt a szakácskést tökéletes eszközzé teszi:

  • sok zöldség egyszerre történő aprítása és feldarabolása
  • hús vágása, szeletelése és feldarabolása
  • sajt szeletelés
  • gyümölcsök és diófélék szeletelése, aprítása vagy kockára vágása

A Kulinában megbízható márkák által gyártott minőségi szakácskéseket talál, amelyek ellenállnak az igénybevételnek. Nézze meg a Wusthof, Zwilling vagy a WMFkéseket. Megnézheti a legkelendőbb szakácskéseinket itt.

Hogyan kell élezni egy szakácskést?

Ha naponta használja a szakácskését, akkor elég gyakran - legalább kéthetente - éleztesse meg egy késélezővel. A legjobb módszer a szakácskés élezésére a csiszolókő, amellyel mindkét oldalról 15-20 fokon kell élezni, vagy acélrúddal. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a Santoku kést?

A minőségi szakácskések komoly befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy a kése sokáig kitartson, győződjön meg róla, hogy követi a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt tisztítószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe.
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • tárolja külön a késeket, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy késtartó tokot
  • élezze rendszeresen a kését