Muffin formák

összesen 14 termék
Savarin serpenyő, 24 cm, de Buyer
Sticker
12 590 Ft –39 %
7 630 Ft
DB471224

Muffinformák - valami édesre vágysz?

Mik azok a muffinformák?

A muffinformák (más néven cupcake-formák, cupcake-tálcák vagy muffin-tálcák) sütőálló, egyedi poharakkal ellátott formák, amelyeket muffin- vagy süteménytészták vagy keverékek tárolására használnak. Használhatja őket sütőformákkal vagy anélkül, attól függően, hogy mennyire tapadásmentes a süteményes tálca.

A muffinformák más sütött ételekhez is használhatók, például gyümölcsös pogácsákhoz, házi mogyoróvajas csészékhez, muffinformában sült rizses csészékhez vagy sült tojásos csészékhez.

Hogyan válasszunk muffinformát?

Sok sütésrajongó azon a véleményen van, hogy a tapadásmentes bevonattal ellátott fém muffinformák a legjobbak, mivel hatékonyan adják át a hőt, egyenletes barnulást, szép emelkedést biztosítanak, és könnyen kivehetőek a sütemények.

A Kulina oldalon azonban számos anyagból és méretben talál tartós muffinformákat. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő süteményes tálcát, amelyből választhat:

  1. öntöttvas, alumínium vagy zománcozott fém muffinformák: ezek egyenletes hőeloszlást biztosítanak, ami egyenletes minőséget biztosít. Különböző méretekben (kisebb vagy nagyobb süteményekhez) kínálják őket, és olyan megbízható gyártóktól származnak, mint például a Petromax, de Buyer vagy a Nordicware
  2. szilikon muffinformák és egyedi szilikon muffinformák: Ezek a legmodernebb muffinformák a piacon. Tapadásmentes tulajdonságaiknak köszönhetően könnyebben tisztíthatók. Használhatja őket bélés vagy főzőspray nélkül, és a muffinok könnyen kivehetők. Emellett puhák, rugalmasak, könnyen tárolhatók, és a fagyasztóból a sütőbe is elférnek. Az egyedi formák akkor is hasznosak, ha kis számú süteményt szeretne készíteni, és egymásra helyezhetők, így értékes helyet takaríthat meg a konyhai polcokon vagy fiókokban. Ha szilikon tálcákat szeretne használni, nézze meg a híres Lekue márka ajánlatát - a szilikon konyhai eszközökkel való főzés és sütés specialistája.

Hogyan kell a muffinformát zsírozni?

A muffinformát a legegyszerűbben úgy olajozhatja ki, ha tapadásmentes növényi spray-vel fújja be. Használhat sütőformákat is - a bélések segítenek megakadályozni, hogy a tészta a tepsihez tapadjon, és megkönnyítik a muffinok kivételét és tálalását a partik során.

Ha nem szeretne növényi spray-t használni, és nincs kéznél sütőformája, egyszerűen kenje meg minden üreget vajjal egy darab papírtörlővel vagy az ujjaival. Rázza ki a felesleges lisztet, miután minden üreget enyhén beporozott vele. Ez különösen hasznos, ha óriási muffinformákat használ.

A Kulina weboldalon elérhető muffinformák között talál fánkok, briósok vagy madeleine sütésére szolgáló tálcákat is. Győződjön meg róla, hogy más sütőformákat is megnézett kisebb süteményekhez és tepsikhez, valamint cukrászhüvelyeket, hogy ízletes krémmel díszíthesse a muffinokat.