Japán kések

összesen 17 termék
Japán kés KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
98 190 Ft
YAX36634
Japán kés NAKIRI RAN PLUS 18 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
93 290 Ft
YAX36604
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
57 790 Ft
DNGRSXLKHP8
Zöldségkés SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Japán séfkés SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
155 690 Ft –11 %
137 690 Ft
DNGRSXL9309
Japán kés KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, piros, Yaxell
Újdonság
212 990 Ft
YAX37134
Japán séfkés PETTY 15 cm, Dellinger
97 990 Ft –11 %
86 650 Ft
DNGRSXL9302
Szakácskés CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
78 820 Ft
DNGRSXLKH108
Japán kenyérvágókés BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKHP8B
Japán kés GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, fekete, Dellinger
Újdonság
DNGR8594195884092
Japán kés KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, barna, Dellinger
Újdonság
DNGR8595705405981

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését