Japán húsvágó kése GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
Kód: MB34543201Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.”
Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.
A japán GYUTOH kés pengéjének különlegessége nem csak az extrém élességben mutatkozik meg, hanem autentikus kialakításában is. Rendkívül erős a vágása, ezért elsősorban húsok szeleteléséhez és filézéséhez ajánlott a használata. A magasabban elhelyezkedő késhegynek köszönhetően nagyon jól lehet vele aprítani is, mivel a hintakéshez hasonló mozdulatokat lehet vele végezni. A 20 cm hosszú pengével és a kényelmes fogású, „D” alakú nyéllel tökéletesen pontosan és biztos kézzel lehet szeletelni. Sajátos formája megkönnyíti az ázsiai kések jellegzetes tartásának technikáját. A GYUTOH kés páratlan tulajdonságainak hála a nyugati szakácsmesterek között is nagyon közkedvelt.
Tulajdonságai: penge hossza 20 cm; nyél hossza 14 cm; súlya 0,467 kg
A MIYABI 7000D sorozat esztétikája és minőségi kivitelezése a maga nemében páratlan. A kések masszív nyéllel rendelkeznek, mely a japán késekhez képest kissé nehezebb. Súlyuk ezért sokkal inkább a nyugati kések tömegére hajaz, ami jó hír azoknak, akik a nehezebb eszközökkel való munkához vannak hozzászokva. A nyélen található acélberakás és a fekete szín modern külsőt kölcsönöz a késeknek. A nehezebb kialakításnak és elképesztően éles pengének köszönhetően ezek a kések szinte a saját súlyukkal vágnak. A kialakítást tekintve említést érdemel még, hogy a kézvédő a penge része, mely egyetlen acéldarabból van kovácsolva, ennek köszönhető, hogy a kések használata pontos és biztonságos, súlyuk pedig egyenletesen osztódik el. A kézvédő rozsdamentes acél kovácsolása és a kések nyele között sima az átmenet, ami szilárdságot és stabilitást eredményez.
A kések magja rendkívül kemény CMV60 acélból készül, ami kobaltot, molibdént és vanádiumot is tartalmaz. Ezt a magot 64 rétegben fedi be két különféle keménységű rozsdamentes acél. A kések pengéje a sok rétegnek köszönhetően a megmunkálás során egyedi és utánozhatatlan, damaszk mintázatot nyer. A lehető legjobb végeredmény érdekében az acélt egy különleges CRYODUR® technikával edzették, amely során az acél a felhevítést követően -196 °C-on van hűtve. Ennek a technológiának köszönhető az acél kimagasló keménysége. A kések pengéje klasszikus japán technikával, szimmetrikusan van élezve. Ez a speciális, kézi késélezési technika a Honbazuke, amelyet a mesterek több száz éven keresztül tökéletesítettek. Ez egy többfázisú technika, mely során a penge először egy speciális, vertikálisan és horizontálisan forgó fenőkővel van köszörülve, legvégül pedig bőrszíjjal van fényesre csiszolva. A szimmetrikus penge és a Katana Edge él könnyedén szeli át az élelmiszereket, mindemellett a kézvédő jellegzetes kialakítása meggátolja az ujjak lecsúszását a penge élére.
A MIYABI 7000D sorozat kései a japán késgyártás hagyományos technológiáját ötvözik a nyugati kések karakteres, súlyosabb kivitelezésével. A kések nyele Micartából készül, amely úgy néz ki, mintha fekete fából készülne, csak épp sokkal jobban ellenáll az étkezési savaknak, mint a természetes fa. A nyél formája klasszikus „D“ kialakítású, tehát kényelmes a fogása, biztonságos és jól irányítható vágásokat tesz lehetővé.
- Extrém kemény CMV 60 poracél mag.
- Magas széntartalmú acél.
- 60 HRC Rockwell keménység.
- CRYODUR® – különleges edzési technológia.
- 64 réteges acél.
- Virágos damaszk mintázat.
- A nyél és a penge közötti jellegzetes átmenet biztonságos használatot tesz lehetővé.
- Autentikus, csak a japán késekre jellemző keskeny kialakítás.
- Katana Edge él.
- Szimmetrikus penge.
- Honbazuke – klasszikus, 3 fázisú japán kézi késélezési technika.
- Kiemelkedően renitens élesség, rugalmasság és rozsdamentesség.
- Micartából (gyantával ragasztott szövet laminátum) és rozsdamentes acélból készített, ergonomikus „D” alakú késnyél.
- Tökéletes egyensúly, kényelmes használat.
- Nehezebb súly.
- A nyél végét díszítő, logóval ellátott acéllap.
- Mosogatógépben nem tisztítható.
A MIYABI társaság munkáját és filozófiáját a japán kultúra szépségei és hagyományai, valamint a japánok szigorú precizitása jellemzi. A társaság a hírhedt Seki városából származik, mely már a 14. század óta a japán késgyártó mesterek központja. A japán MIYABI társaság a német minőség zászlóvivőjének, a ZWILLING J. A. HENKELS társaságnak a leányvállalata, késeiből a klasszikus japán kések varázsa, a mesterek precíz munkája és az évszázadokon keresztül tökéletesített, művészetre emelt mesterség szeretete és tisztelete sugárzik.
A kard- és a késgyártás a felkelő nap országában több évszázados, gazdag és dicső múltra tekint vissza. Elég csak a szamurájkardokra gondolnunk, melyek páratlan eleganciáját, élességét, szépségét és technikai tökéletességét szinte vallásos áhítat lengi körül. A MIYABI kések ezen ősi hagyományok örökösei és követői. Precíz kidolgozású, lélegzetelállító élük szinte sebészeti pontossággal szeli át a húsokat, gyümölcsöket és zöldségeket, megtartva az eredeti formát és struktúrát. Ezekkel a késekkel Ön is olyan tökéletes ételeket alkothat, mint az igényességükről elhíresült japán szakácsmesterek.
Kérjük, a használat során figyeljen a következőkre:
- A kést nem szabad extrém kemény élelmiszerek, mint például fagyasztott termékek szeleteléséhez használni!
- A kés nem érintkezhet hosszabb ideig sóval, illetve vízzel, ezért kérjük, kerülje az áztatást!
- Pengéjét nem szabad erővel hajlítgatni, feszíteni!
- Annak érdekében, hogy a lehető legtovább megőrizze élességét, minden használat után kézzel mossa el, majd rögtön törölje szárazra. Kerülje az agresszív tisztítószerek használatát!
- Óvja a kés élét a sérülésektől!
- Amennyiben hosszabb ideig használaton kívül van a kés, ajánlatos valamilyen száraz textíliába vagy újságpapírba csomagolni. Az újságpapír előnye, hogy az újságnyomtatás során használt fekete festék olajtartalma megóvja a pengét az esetleges rozsdásodástól.
- A kés pengéjét nem árt néha olajjal átitatott kendővel áttörlöni, így ellenállóbb lesz a rozsdásodást illetően.
- Biztonságos helyen kell tárolni!
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Japán kések |
---|---|
Jótállás: | 2 év |
Súly: | 0.47 kg |
Méret: | 20 cm |
Pengehossz: | 20 cm |
Darabszám: | 1 db |
Terméktípus: | Japán és Santoku kés |
Sorozat: | MIYABI 7000D |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin-category: | B |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
A hagyományos japán késkészítők kombinálják a precíz kézművességet a német ZWILLING J.A. HENKELS cég bevált gyártási gyakorlatával és szabványaival. Ennek az együttműködésnek az eredménye gyönyörű. luxus, és rendkívül éles kések, amelyek a japán kélskészítők hagyományára építenek. |