Vörösboros pohár SOMMELIERS BLACK TIE BURGUNDY GRAND CRU 370 ml, Riedel

Kód: RD410016
Márka: Riedel
39 390 Ft –15 %
Vörösboros pohár SOMMELIERS BLACK TIE BURGUNDY GRAND CRU 370 ml, Riedel
39 390 Ft –15 % 33 230 Ft
Raktáron (1 db)

Az angol Decanter borászati magazin egy összehasonlító kóstoló alkalmával így jellemzi ezt a burgundi Grand Cru Takmmeliers poharat: "Minden idők legjobb burgundi pohara, amely egyaránt alkalmas fiatal és öreg burgundikhoz"

Részletes információ

Termék részletes leírása

Az angol Decanter bormagazin ezt a Burgundy Grand Cru Sommeliers poharat az összehasonlító degusztáció alkalmából úgy jellemzi, mint "The finest Burgunder glass of all times, suitable for both young and old burgundies" (Minden idők legjobb pohara burgundihoz, amely alkalmas fiatal, és érett burgundihoz is.)

A következő szokatlan díja ennek az egyedülálló alaknak 1957-ből az a tény, hogy a Museum of Modern Art (New York) ezt a poharat az állandó kiállításában tartja.

A rossz nyelvek viszont ezt a gyönyörű alkotást „goldfishbowl”-ként (aranyhal-akvárium) is hívják, mert a több mint 1000 ml térfogatú ivóedény egyszerűen egyedülálló. (Figyelmeztetés: soha ne töltsön többet, mint 150 ml-t.)

A könnyű borok a Burgundy Grand Cru Sommeliers pohárban nem érzik magukat jól, a nem elegendő jellegük teljesen elveszik benne. A telített borok viszont szó szerint „kivirágoznak”, és azt a legkisebb aromát is átadják, mégpedig váratlan teljességben és intenzitásban. A vékony bőrű vörös szőlőfajták színileg kevésbé intenzív bort adnak olyan savassággal, amely teljesen elronthatja az ivás élvezetét.

A Burgundy Grand Cru Sommeliers pohár alakja ezzel ellentétben a savasságot gyümölcsös ízbe integrálja. Ebből a finoman nyitott alakból a bor közvetlenül a nyelvre folyik, így a gyümölcsös és az édes ízvilágot erősíti. Ennek köszönhetően a szájban elkezdődik a gyümölcs és a savak felemelő játéka, amely harmonikusan kiegészíti a borból származó ízhatást.

A Burgundy Grand Cru Sommeliers Black Tie Riedel poharat a következőkhöz ajánljuk:

  • Barbaresco, Barolo, Beaujolais Grand Cru
  • Blauburgunder, Burgundi (vörös), Gamay
  • Clos de Vougeot, Dornfelder, Echézaux, Moulin a vent
  • Musigny, Nuits Saint Georges, Pommard
  • Romanée Saint Vivant, Santenay
  • Volnay, Vosne - Romanée, Nebbiolo, Pinot Noir

SOMMELIERS BLACK TIE sorozat:

Sommeliers Black Tie - pohársorozat a báj jellegével, a gazdag hagyományú Riedel üveggyárból

Dresscode Black Tie: a nagy esemény lejátszódhat az elegáns és extravagáns küllem fémjelével is. A tiroli Riedel üveggyár a Black Tie sorozatával egy új, különleges pohársorozatot mutat be, melynek rendeltetése a tálalás előkelő kultúrája. 50 évvel azután, hogy a brüsszeli kiállításon a nyilvánosság először láthatta a "Pokal Hoch”-ot (vagyis az „Emeljük poharunkat”) - a Claus J. Riedeltől származó formatervet.

A kézzel fújt és gyártott Black Tie sorozattal a Riedel Glas az üvegdesign szóban forgó mérföldkövének 50. évfordulóját ünnepli.

Ismertetőjel: fekete szár a vörösborokhoz való pohárnál, és fekete talp a fehér borokhoz való pohárnál, a Sommeliers kollekció évekig bizonyító kelyhéhez kapcsolva. Így a következő megnevezés kerül bemutatásra: Sommelier Black Tie.

A Sommeliers Black Tie pohár önállóan is vagy a hagyományos Riedel poharakkal kombinálva mutatja meg hatását, és nem csak a Sommeliers sorozatból származóakkal. A legkülönbözőbb effektusokat kínálják a hangulattól és az alkalomtól függően: a legeltérőbb színek és formák harmonikus összjátékát mutatva, a tiszta fekete nemestől és simától egészen a színjátszóig.

A Sommeliers Black Tie stílusos és méltó hozadéka a világon elismert Riedel Sommeliers sorozatnak.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak
Jótállás: 2 év
Súly: 0.39 kg
Anyag: Üveg
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers Black Tie
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: