Japán kések

összesen 18 termék
Csontozó kés SAMURAI 15 cm, Dellinger
34 980 Ft
DNGRSXLKHP6
Szakácskés SAMURAI 20 cm, Dellinger
57 790 Ft
DNGRSXLKHP8
Japán szakácskés NAKIRI CUBE 20 cm, ebenfa, Dellinger DNGRXZB578
Japán kés GOURMET 17 cm, Wüsthof
37 090 Ft
WU1035046017
CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm Santoku kés, Dellinger
13 990 Ft –13 %
12 070 Ft
DNGRXZB13SS7
Szakácskés GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger DNGRXZB9S8
Japán kenyérvágókés BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKHP8B
Japán kés CLASSIC 17 cm, Wüsthof
47 790 Ft
WU1030131217
Japán bárdkés NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
84 410 Ft
MB33952171
Japán kés Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof
69 090 Ft
WU1030332617
Kínai kés ZEN 18 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
108 090 Ft
YAX35519
Japán kés KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
98 190 Ft
YAX36634
Japán kés NAKIRI RAN PLUS 18 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
93 290 Ft
YAX36604
Japán kés KIRITSUKE ZEN 20 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
76 890 Ft
YAX35534
Japán kés GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, fekete, Dellinger
Újdonság
DNGR8594195884092

Japán kések - éles, mint a kard

Mik azok a japán stílusú kések?

A japán kések hosszú és vékony pengéjűek, hegyes hegyűek, és eredetileg a nyers hal vékony szeleteinek vágására és a sushi elkészítésére használták őket. Könnyebbek, kiegyensúlyozottabbnak érződnek a kézben, és tökéletesek a precíziós feladatokhoz. Keményebb és vékonyabb acélból készülnek - rozsdamentes acélból vagy hagane-ból, amely ugyanolyan acél, mint amilyenből a japán kardok készülnek. A japán kések markolata keményfából készül.

Mire használják a japán késeket?

A japán kések - hosszú, vékony pengéjüknek köszönhetően - halak vagy nagy húsdarabok (különösen steakek) vágására használhatók. Sokféle speciális japán kés létezik (például Gyutou, Yanagi, Usuba vagy Deba), amelyek a csirke kicsontozásától a hal filézésén át a zöldség vékonyra szeleteléséig minden precíziós feladatra használhatók.

A Kulina weboldalon minőségi japán késeket talál, amelyeket olyan megbízható márkák gyártanak, mint például Dellinger vagy MIYABI. A holland Forged márka kovácsolt japán kései közül is választhat, vagy nézze meg a legkelendőbb japán késeket itt.

Hogyan kell élesíteni egy japán kést?

A japán kések lehetnek kétélűek vagy egyélűek (hagyományosak). Kemény acélból készülnek, amelyet valójában könnyebb élezni, mint a nyugati késekhez használt puha acélt. A japán stílusú kés élezéséhez szükség van egy élezőkőre. A kést szakemberhez is elviheti.

Hogyan ápoljuk a japán kést?

A japán kések meglehetősen nagy befektetésnek számítanak, ezért ha azt szeretné, hogy japán kése hosszú ideig megmaradjon, akkor kövesse a kések tisztítására és tárolására vonatkozó egyszerű szabályokat:

  • a kések gyakran mosogatógépben moshatóak, de javasoljuk, hogy kézzel tisztítsa meg a kést, mivel a mosogatógépben használt mosószerek károsíthatják az acélpenge felületét
  • ha a késnek fából készült a nyele, ne tegye be a mosogatógépbe
  • a fából készült fogantyúk kiszáradásának megelőzése érdekében rendszeresen kenje be őket lenolajjal vagy méhviasszal
  • ha japán késsel vág, ne vágjon közvetlenül kemény felületeken, például kőből készült munkalapon, rozsdamentes acél mosogatóban, tányéron vagy üvegből, kerámiából, bambuszból vagy más kemény anyagból készült vágódeszkán. A puha műanyag vágódeszka a legjobb
  • a kést külön tárolja, hogy a pengék ne tompuljanak el. Használjon késtömböt vagy egy késtartó tokot.
  • rendszeresen élesítse a kését