Boros dekantáló ESCARGOT 1,4 l, Riedel

Kód: RD201102
Márka: Riedel
102 790 Ft –13 %
Boros dekantáló ESCARGOT 1,4 l, Riedel
102 790 Ft –13 % 89 380 Ft
Raktáron (1 db)

Az Escargot dekanter funkcionalitása elsősorban a bor kétszeri levegőztetésében rejlik. Az első a bor palackból a dekantálóba való átvitele során következik be, amikor a palack tartalma több oxigénnek van kitéve. Az áthelyezéshez emelje a dekantert vízszintes helyzetből függőleges helyzetbe. A második levegőztetés akkor jön létre, amikor a bort a dekantálóból poharakba öntjük. Ehhez fogja meg a dekantálót a dekantáló alján lévő lyuknál fogva. A dekantáló alakja felgyorsítja a friss levegő bejutását a már levegőztetett borba. Ez a folyamat gurgulázó hangot eredményez.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Az Escargot dekantáló funkcionalitása főleg a bor dupla levegőztetésében rejlik. Az első a bor átöntésekor az üvegből a dekantálóba történik, mikor az üveg tartalma magasabb oxigénszintnek van kitéve. Az átöntéshez emelje a dekantálót vízszintes helyzetből függőlegesbe. A második levegőztetés a bor kitöltésekor a dekantálóból a poharakba történik. Ekkor a dekantálót fogja meg a bemélyedésnél az alján. A dekantáló alakja megkönnyíti a levegő bejutását a már egyszer levegőztetett borba. Ez a folyamat kortyogó hangot hoz létre.

Christian Moueix gondolata a dekantálásról:

”Én személyesen a dekantálást helyezem előnybe a fiatal boroknál és az érettebb boroknál is. Az érett borok esetében a dekantálás a tisztelet, a fiatal borok esetében pedig a bizalom kinyilvánítása. Az érett borok dekantálása rövid idővel a kínálás előtt azt eredményezi, hogy a színét és tisztaságát nem értékteleníti el a lerakódás, amely a borban a tárolás során keletkezett. A fiatal borok dekantálása néhány órával a kínálás előtt a bornak lehetőséget nyújt, hogy kibontakoztassa a bukéját, töltse fel érettségét, amit egyébként csak sokéves tárolással érne el.“

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Boros kancsók
Jótállás: 2 év
Súly: 1.22 kg
Terméktípus: Dekantáló
Sorozat: Riedel Sommeliers Black Tie
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: