Az edények ideálisak esküvői ajándékként

Az esküvő ritka társasági eseménynek számít, egyedülálló pillanat minden ifjú pár életében, az esküvői meghívó átadásával jelzik, hogy életükben Ön egy fontos szerepet tölt be, akivel meg akarják osztani ezt a csodálatos, nagy pillanatot. Ha részt vesz az esküvőn, akkor szükséges az esküvői ajándék beszerzése is, ami gyakran komoly fejtörést okozhat. Mikor alkalmas a fiatal párt edénykészlettel megajándékozni, valamint alkalmas még manapság az edény ajándékozása? Most választ kaphat ezekre a kérdésekre!

Hogyan válasszuk ki a tökéletes esküvői ajándékot?

● Hobbik és kedvenc időtöltések

Ha Ön, az ifjú pár közeli ismerőse, akkor bizonyára tudja, hogy mi a kedvenc időtöltésük. Hagyatkozhat a hobbijukra és meglepheti őket olyan felszereléssel, amely megfelelő lesz majd számukra. Természetesen a hobbi kategóriába belefoglalhatjuk a főzést is, ha a menyasszony lelkes szakácsnő, akkor a konyhai felszerelés mindenképpen nagyszerű választás lesz majd.

●Praktikus ajándékok

Manapság a praktikus ajándékok átadása már nem olyan gyakori, de ritkább esetekben ha előfordul, akkor megfelelhet a kívánságlistának és kiválaszthatja róla a megfelelő ajándékot. Ha azonban biztos a dolgában, akkor ne aggódjon és ajándékozzon valami háztartási cikket. Az új otthon berendezése költséges, ezért az ifjú házasok bizonyára értékelni fogják majd a vásárlási segítséget.

● Pénz

Sok esküvőn az ifjú pár egyértelműn, kizárólag pénzt kér. Ebben az esetben nem tehet mást, mint hogy a kívánságukat teljesítse, mivel a pár tudja legjobban, hogy mibe fektesse a pénzt.

● Kérdezze meg

Ha örökös ajándékot szeretne vásárolni, vagy a menyasszony kifejezetten konyhai felszerelést szeretne, de nincs ajándéklistája, akkor kérdezze meg, hogy Ön az egyedül aki például serpenyőkészletet vásárol. A serpenyő minden háztartásban jól jön, de nincs szüksége senkinek, három serpenyőkészletre.

Remek ötletnek számítanak a konyhai felszerelések

● Edénykészlet - a konyha alapvető felszerelése

Kezdetben az ifjú házasoknak egy nagyobb edényre, egy kisebb lábasra és egy serpenyőre lesz szükségük. Bár ez szerény felszerelésnek tűnhet, de ez elegendő egy kisebb család, vagy az ifjú pár részére. A nagy edény alkalmas leveshez, szószokhoz, vagy tészta főzéséhez is, a kisebb lábas pedig tűzhelyen történő párolásra és sütőben való sütésre is alkalmas.

Két darab edény nem túl megfelelő, esküvői ajándékként. Válasszon egy nagyobb készletet, hogy ne keljen további felszerelést vásárolni és az összes edény passzoljon egymáshoz. A német Fissler márka, Berlin készlete három edényt és egy lábast tartalmaz, így kielégíti mind az igényes, mind az amatőr szakácsokat. Ebben a készletben megtalál mindent, ami egy jó ebéd elkészítéséhez szükséges.

● Serpenyőkészlet - nem csak a hús szerelmeseinek

A serpenyőkészlet is megfelelő, praktikus ajándék lehet. Egyszerűen lehetetlen steaket, vagy sült húst készíteni serpenyő nélkül, a minőségi serpenyő pedig igazán nagyszerű befektetés. Ha Önre marad a serpenyő kiválasztása, ne essen kétségbe, mivel a piacon igazán professzionális termékek vannak kínálatban és nem csak a menyasszonynak okoznak örömet. Egy ilyen grill serpenyő minden steak kedvelőt megörvendeztethet, a bordázott felületnek köszönhetően, a grill szezon után, akár még télen is fogyaszthat steaket.

● Késkészlet - nem nélkülözheti otthonából

A minőségi kés a konyha alapja, odahaza kés nélkül, még kenyeret sem tudna vágni. A késkészletbe való befektetés meglehetősen magas és sokan hajlamosak olcsóbb termékek után nyúlni, majd elégedetlenek, mivel élük állandóan tompa és így nehéz velük a vágás. Minőségi kések vásárlásával az ifjú pár tudtára adhatja, hogy igenis fontosak az Ön számára.

Mire kell ügyelni?

● Anyag

Válasszon minőségi, ártalmatlan anyagokat. Különösen az edények esetében hagyatkozhat a bevált klasszikusokra, ne vásároljon például természetes öntöttvas, vagy acél edényeket, mert ezek karbantartása nehezebb. Ideális anyagnak számít a rozsdamentes acél és a réz.

  • Klasszikus rozsdamentes acél
    Gyakorlatilag minden gyártható rozsdamentes acélból. Tartós, olcsó, könnyű és univerzális. Karbantartása nagyon egyszerű, nincs szükség speciális tisztítószerekre. Másrészt rosszabbul vezeti a hőt és nem rendelkezik tapadásmentes felülettel, ennek ellenére a rozsdamentes acél egyértelműen nem rossz választás.
  • Réz szépség
    A gasztronómiában nem talál olyan anyagot, amely gyorsabban reagálna a hőre, ennek köszönhetően teljes mértékben irányíthatja a főzési folyamatot. A réz edények gyönyörűek, de karbantartásuk több erőfeszítést igényel. Bár vételáruk valamivel magasabb, de a réz kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Ha réz edényekkel szeretné meglepni az ifjú házasokat, akkor válasszon minőségi darabokat, mert találkozhat olyan edényekkel, amelyek csak réz díszréteggel vannak bevonva és gyakorlatilag semmi funkciójuk nincs. A francia De Buyer cég csúcsminőségű rézedények sorozatát dobta piacra. Az öntöttvas fogantyúkkal ellátott, egész készletet, akár azonnal meg is vásárolhatja. Ezt a készletet majd ki szeretné állítani, bizonyára nem rejti el majd a szekrényben. 

● Fedők

A fedő nélküli edények, nem számítanak megfelelő ajándéknak. Válasszon olyan edénykészletet, amely fedőt is tartalmaz. Csak az eredeti fedő illeszkednek tökéletesen az edényhez, valamint stílusban is összeillenek. Ha lehetséges, akkor vásároljon a serpenyőhöz fedőt is, a gyártók nagy része termékeihez pontosan illeszkedő fedőt is árusít.

● Min főz odahaza?

A hőforrás kétségtelenül fontos paraméternek számít. A rozsdamentes acél és a réz edények nagyszerű anyagok, önmagukban viszont nem alkalmasak indukcióhoz, ezért ferromágneses aljra van szükségük. Vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy a házaspárnak nincs-e odahaza indukciós főzőlapja.

● Dizájn

Manapság az edények esztétikai szerepet is játszanak. A háziasszonyok egy bizonyos stílusban alakítják ki konyhájukat és ennek megfelelően választanak edényt is. A rusztikus, vagy a hagyományos konyhákhoz klasszikus megjelenésű edényeket válasszon. A modern étkezőkben időtálló dizájnt, vagy akár extravagánsabb darabokat is választhat. 

● Mosogatógépben mosható 

Ha a menyasszony barátságban van a mosogatógéppel, akkor mindenképpen válasszon mosogatógépben alkalmas edényeket. A gyártó mindig jelzi, hogy az adott termék mosható-e mosogatógépben. A réz edényeket soha ne tegye mosogatógépbe, mivel az agresszív tisztítószerek tönkre teszik a felületet és ezek után a rezet már nem lehet kifényesíteni. Hasonlóképpen, a kések sem tartoznak a mosogatógépbe, bár a gyártók néha javasolják a mosogatógépben való mosást, de ezt, egy igazi szakember soha nem tenné meg a késével. 

Ne becsülje alá az esküvői ajándék csomagolását

Maga az ajándék becsomagolása már csak képzeletbeli hab a tortán, de mégis érdemes ezt alaposan megfontolni. A pár ízlésének alapján, vagy az esküvő stílusnak megfelelően válasszon, ha netán nem tudja, hogy milyen stílusú lesz az esküvő, akkor válasszon klasszikust.

● A környezetbarát trendi

A környezetbarát és a zero waste életmód napjainkban nagyon modern, manapság sok pár környezetbarát esküvőt választ. Ha barátaihoz ez az életmód forma áll közel, akkor csomagoljon ajándékot ebben a szellemben. Csomagolópapír helyett használjon egy lepedőt, vagy egy nagy sálat, amelyet még fel lehet használni, így semmi sem fog kárba veszni.

● Vicces

Sok pár értékeli a nem szokványos módon becsomagolt ajándékot, például a dobozt becsomagolhatja úgy, hogy valami egészen másnak nézzen ki. Viccelje meg az ifjú párt azzal, hogy az ajándékát egy hatalmas, drága TV-készülék dobozába rejti el, amit egyszerűen csak egy csattal köthet majd át. Az ajándék kicsomagolásakor minden bizonnyal nagyon jól fog majd szórakozni.

● Klasszikus csomagolás

A legtöbb esküvő általában hagyományos stílusú. Ezekre az ünnepélyesebb alkalmakra a pasztell színű csomagolópapírok és a szalagok alkalmasak. Válasszon bézs, krém, vagy halvány rózsaszín színárnyalatot.

Tanács befejezésül

Még ha a saját ízlésének megfelelően szeretne ajándékot választani, mindig tartsa tiszteletben az ifjú pár kérését. Hiszen ez az ő esküvőjük, ami az ő közös életükről szól és ők ketten tudják a legjobban, hogy mire lesz szükségük.