Kód: PG32791
Márka: Peugeot
Sorozat: Peugeot ZANZIBAR
Szín / méretek: 10 g

Termékleírás

Cserélhetőtartályos ZANZIBAR darálóhoz.

Vietnami Vinh Dinh bors

Eredete és története


Ezt a borsot az Indokínai-félsziget szabadon növő fáiról takarítják be év végén. A „fás“ megnevezést azért kapta, mert inkább a fák tetején található meg, mintsem a hegyek csúcsán. Az angol termesztők „indiai tüskés pornak“ nevezték, míg a franciák „borsvirágnak“. Nagyon közeli rokona a kínai Sichuan és a japán Snascho borsfajtáknak, de íze sokkal finomabb és elegánsabb. A Vinh Dinh egy nagyon finom, lágy és gazdag ízvilággal rendelkező borsfajta.

Tippek és használat

A Vinh Dinh bors elsősorban kagylókhoz, tenger gyümölcseihez és zsíros halakhoz illik, de tökéletes egyéb húsok (gyöngytyúk, galamb, bárány, édessavanyú sertés- és borjúkaraj) ízesítésére is. Levesekbe, erőlevesekbe, kétszersültekhez, párolt zöldségekhez, gombasalátába és karamellizát cikóriához is használható. Egy csepp olívaolajjal finoman kiemeli a kecskesajt ízét. Lepje meg vendégeit, és ízesítse a Vinh Dinh borssal a gyümölcssalátát, a gyümölcsbort, a habokat, a fagylaltot vagy a sorbertet! A bors nagyon jól illik az ananász, a bogyós gyümölcsök és a citrusfélék ízéhez, a csokoládés desszertekkel pedig meglepő ízvilágot alkot. Ne főzze! A végső ízesítéshez finoman őrölt formában használja.

Íz


Nagyon kellemes íz, melyben a citrusfélék, a korzikai klementin és eukaliptusz íze keveredik egy csipetnyi ánizzsal és mentollal fűszerezve. Édes, lágy konfitált citrom és angyalgyökér íz. A bors először csípős érzetet kelt, amit kellemes keserű íz követ, majd végül citrusos utóíz fejez be.

Őrölt bors

Az őrlés elsősorban a bors ízének kiteljesedésére szolgál. Az aromamolekulák a borsszem magjában találhatók, míg a külső rész a csípősségért felel. Ebből kifolyólag finomabb őrléssel csípősebb ízt kaphat, míg az íz maximális kiteljesedése durvább őrléssel érhető el, amely során a borsszem eszenciája is felszabadul. A borsot mindig az utolsó pillanatban őrölje, mivel az erős pillanatok múlandók ... Amennyiben ki szeretné élvezni a bors igazi ízét, ne főzze sokáig, mivel elveszti erősségét.

GYARTÓ KÓDJA: 32791

A márkáról Peugeot

Peugeot

A Peugeot Saveurs gyár világszerte elismert konyhai darálókat gyárt. A tervezés előkészítésétől, a műszaki fejlesztésen át, fafeldolgozásig és egészen a precíz összeszerelésig, mindnen a márka gyárában történik. A több mint 200 éves hagyományra visszetekintő Peugeot a konyhai darálók exportjának élvonalába lépett, ma pedig több mint 80 országba importálják.