Kód: PG32777
Márka: Peugeot
Sorozat: Peugeot ZANZIBAR
Szín / méretek: 14 g

Termékleírás

Cserélhetőtartályos ZANZIBAR darálóhoz.

Fűszerkeverék halakhoz

Eredete és története

Egy fűszerkeverék összeállítása nem egyszerű feladat. Ahhoz, hogy a keverék egy ételt új, magasabb szintre tudjon emelni, az aromák finomságának és erősségének egyensúlyban kell lennie. A halak ízesítésére összeállított fűszerkeverék egyedi illata és közepes csípőssége tökéletesen kiemeli a halhús, a kagyló és a tenger gyümölcsei ízét. A keverék erőt és eleganciát adó fehér borsból, aromatikus vad fehér borsból, kiemelkedő citrus ízű korianderből, gyümölcsös édesköményből és virágillatú rózsaborsból áll.

Tippek és használat

Ezt a fűszerkeveréket elsősorban halak ízesétésére ajánljuk, de a tenger gyümölcseihez és a kagylóhoz is nagyon jól illik. Tökéletes panírozott tenger gyümölcseihez, kétszersültekhez, tenger gyümölcseiből készül pástétomokhoz, nyers halból készült carpacciohoz, tatárbifsztekhez és cevichehez is. A fűszerkeverék a paradicsomszószos ördöghal, a sült tengeri keszeg és az enyhén füstölt osztriga ízét is tökéletesen kiemeli.

Íz


A fűszerkeveréket friss, zöldséges, enyhén gyümölcsös és virágos íz jellemzi. Az édeskömény és az ánizs íze dominál.

Őrölt bors

Az őrlés elsősorban a bors ízének kiteljesedésére szolgál. Az aromamolekulák a borsszem magjában találhatók, míg a külső rész a csípősségért felel. Ebből kifolyólag finomabb őrléssel csípősebb ízt kaphat, míg az íz maximális kiteljesedése durvább őrléssel érhető el, amely során a borsszem eszenciája is felszabadul. A borsot mindig az utolsó pillanatban őrölje, mivel az erős pillanatok múlandók ... Amennyiben ki szeretné élvezni a bors igazi ízét, ne főzze sokáig, mivel elveszti erősségét.

GYARTÓ KÓDJA: 32777

A márkáról Peugeot

Peugeot

A Peugeot Saveurs gyár világszerte elismert konyhai darálókat gyárt. A tervezés előkészítésétől, a műszaki fejlesztésen át, fafeldolgozásig és egészen a precíz összeszerelésig, mindnen a márka gyárában történik. A több mint 200 éves hagyományra visszetekintő Peugeot a konyhai darálók exportjának élvonalába lépett, ma pedig több mint 80 országba importálják.