Kód: PG32760
Márka: Peugeot
Sorozat: Peugeot ZANZIBAR
Szín / méretek: 18 g

Termékleírás

Cserélhetőtartályos ZANZIBAR darálóhoz.

Kambodzsai Kampot piros bors

Eredete és története

A kambodzsai Kampot tartományban a piros borsot Gérard Vives megjelenéséig nem termesztették. Az ő minőség és természet tisztelete iránti érdeklődése élesztette fel a régió piros bors termesztését, valamint nevéhez fűződik a Farmlink projekt is, amely egy olyan szigorúan természetes folyamat kialakítását jelenti, amely során az érett borsszemek még szárítás után is megőrzik gyönyörű piros színüket. A nagy ínyencek örömére ez az eljárás idővel az egész régióban elterjedt.

Tippek és használat


Ez a borsfajta csirke, baromfi, fehér húsok, sertéscsülök, bárányhús, meleg saláták és szardella ízesítésére kiválóan alkalmas, de vörös húsok vagy zsíros halak esetén akár a fekete bors alternatívájaként is használható.

Íz

Ez a lenyűgöző, elegáns, nagyon erős és csípős pirosbarna bors sült kenyérre és tésztára, valamint citrusfélékre, fűszerekre és ananászra emlékeztető ízzel rendelkezik.

Őrölt bors
Az őrlés elsősorban a bors ízének kiteljesedésére szolgál. Az aromamolekulák a borsszem magjában találhatók, míg a külső rész a csípősségért felel. Ebből kifolyólag finomabb őrléssel csípősebb ízt kaphat, míg az íz maximális kiteljesedése durvább őrléssel érhető el, amely során a borsszem eszenciája is felszabadul. A borsot mindig az utolsó pillanatban őrölje, mivel az erős pillanatok múlandók ... Amennyiben ki szeretné élvezni a bors igazi ízét, ne főzze sokáig, mivel elveszti erősségét.

GYARTÓ KÓDJA: 32760

A márkáról Peugeot

Peugeot

A Peugeot Saveurs gyár világszerte elismert konyhai darálókat gyárt. A tervezés előkészítésétől, a műszaki fejlesztésen át, fafeldolgozásig és egészen a precíz összeszerelésig, mindnen a márka gyárában történik. A több mint 200 éves hagyományra visszetekintő Peugeot a konyhai darálók exportjának élvonalába lépett, ma pedig több mint 80 országba importálják.