Spirál szeletelők

összesen 3 termék
WMF Elektromos spirálozó CULT X
36 650 Ft
WM0416480011
Spirálozó DUO COMPACT, Joseph Joseph
7 290 Ft –21 %
5 690 Ft
JS20134

Spirálozók - a zöldségek és gyümölcsök tésztává alakítása

Mit csinál egy zöldségspirálozó?

A spirálos zöldségszeletelők olyan konyhai eszközök, amelyekkel nyelvszerű zöldségszálakat készíthetünk, például cukkiniből, burgonyából, uborkából, sárgarépából, almából, paszternákból és céklából.

Egyes konyhai robotgépek vagy stand mixerek spirálozós tartozékokkal vagy kiegészítőkkel is rendelkeznek.

Milyen zöldségeket lehet spirálozni?

A legtöbb zöldség, amely szeletelve is megtartja alakját, spirálozható. A spirálozót használhatja sárgarépához és cukkinihez, de más gyökérzöldségekhez, paprikához, mogyoróhagymához, hagymához, céklához, fehérrépához és burgonyához is.

Mielőtt a spirálozót használná, a zöldségek héját egy zöldséghámozóval eltávolíthatja, de sok esetben erre nincs szükség.

Megéri a zöldségspirálozókat használni?

Abszolút. A zöldségspirálozóknak számos olyan előnye van, amelyek miatt megéri a beruházást. A következő okok közül néhányat említünk:

  • Kiváló alternatívája a hagyományos tésztának - a spirálozóval gyakorlatilag bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt tésztává alakíthatsz, így tökéletes, ha csökkenteni szeretnéd a szénhidrátokat. Ezeket a "tésztákat" frissen vagy sütve is fogyaszthatja. A legnépszerűbb tésztahelyettesítők a sárgarépa, a sárga tök és a cukkini.
  • Szép módja a zöldségfogyasztás növelésének - Szüksége van egy kis bátorításra, hogy több zöldséget egyen? Ez még szórakoztatóbb lehet egy spirálozóval. A cékla, a káposzta, a paprika, az édesburgonya és más zöldségek szalagjainak rágását biztosan élvezetesebbnek találja
  • Kiváló a gyerekek számára - A zöldségspirálozók kiválóak, ha arra szeretné ösztönözni a gyerekeket, hogy segítsenek a konyhában, és több zöldséget egyenek. A spirálozó használata biztonságos, és az így elkészített zöldségek sokkal gyorsabban eltűnnek a tányérról!

Milyen recepteket készíthetsz zöldségspirálozóval?

A cukkini az egyik leggyakrabban spirálozott zöldség, de sok más étel is elkészíthető a spirálozóval; néhányat közülük az alábbiakban kiemelünk:

  • Meleg édesburgonya tészta, káposzta és lencse
  • Cukkini Alfredo
  • Pirított gyógynövényes spirálozott zöldségek
  • Pesto zöldséges tészta
  • Cukkini tészta caprese
  • Spiralizált édesburgonya tojásfészkek
  • Coleslaw

és még sok más!

Érdemes átnézni a konyhai reszelők és mandolinos szeletelők gyűjteményét is, és ha nagyobb mennyiségű étellel kell foglalkoznia, akkor nézze meg az elektromos ételdarálók és aprítógépek kínálatát is.