Fokhagymanyomók

összesen 9 termék
Fokhagymanyomó PROFI PLUS, WMF
19 980 Ft
WM1872916030
Fokhagymanyomó PROFI PLUS L 17,5 cm, WMF
13 790 Ft
WM1871636030
Fokhagymanyomó INGENIO K2072614, fekete, Tefal
8 620 Ft
TEFK2072614
Fokhagymanyomó HELIX, zöld, Joseph Joseph
8 200 Ft
JS20102
Fokhagymanyomó ROCKER, zöld, Joseph Joseph
6 950 Ft
JS20062
Fokhagymanyomó PRO, Zwilling
17 690 Ft
ZW37160019

Fokhagymaprés - fokhagyma előkészítés könnyebbé téve

Mi az a fokhagymanyomó?

A fokhagymaprésszel a nyers fokhagymát apró pórusokon keresztül préselik, hogy darált fokhagymát készítsenek belőle. A fokhagymanyomó használatával sok időt takaríthat meg ahelyett, hogy minden egyes gerezd fokhagymát késsel óvatosan felaprítana.

Számos kiváló minőségű fokhagymanyomó közül választhat weboldalunkon olyan neves gyártóktól, mint például WMF vagy a Joseph Joseph.

Mi a legjobb anyag egy fokhagymanyomóhoz?

A fokhagymaprés ideális anyaga általában a személyes választástól függ, és attól, hogy mit keres egy fokhagymaprésszel kapcsolatban. Az alábbiakban felsoroljuk a fokhagymaprések tipikus anyagait, valamint néhány előnyüket:

Rozsdamentes acél: A rozsdamentes acél a fokhagymanyomók kedvelt anyaga szilárdsága, egyszerű tisztíthatósága és az élelmiszerreakció hiánya miatt. Rozsdamentes és mosogatógépben mosható.

Alumínium: Az alumínium nem reagál az élelmiszerekkel, könnyű és rozsdamentes. A nagyobb tartósság érdekében eloxálható, és gyakran olcsóbb, mint a rozsdamentes acél.

Műanyag: A műanyag fokhagymanyomók könnyűek és általában olcsóbbak, mint más anyagok. Többféle színben kaphatók, és nagyon egyszerűen tisztíthatók.

A fokhagymapréselők valóban működnek?

Igen, a fokhagymanyomó minden munkát elvégez Ön helyett. A nyers fokhagymát apró pórusokon keresztül préseli, hogy darált fokhagymát állítson elő. A fokhagymagerezdeket még csak meg sem kell hámozni, mielőtt fokhagymanyomóval összezúzzák.

Jobb fokhagymát aprítani vagy fokhagymanyomót használni?

A válasz erre a kérdésre az Ön sajátos preferenciáitól és az elkészítendő ételtől függ.

Ha a fokhagymát késsel, például szakácskéssel vagy Santoku késsel aprítja vagy szeleteli, szabályozhatja a darabok méretét, és textúrát adhat az ételnek, ami előnyös. Késkészségét a fokhagyma kézi aprításával is fejlesztheti.

Másrészt a fokhagymanyomó használata gyorsabb és egyszerűbb (különösen, ha sok fokhagymát használunk), és finomabb darált fokhagymát kapunk, amelyet egyenletesebben használhatunk fel a receptben. Ha mártást vagy kenőcsöt készítesz, vagy egy visszafogottabb fokhagymás ízt keresel, ez hihetetlenül hasznos lehet.

Ha pedig nem szereti a fokhagyma szagát a kezén, akkor nézze meg a rozsdamentes acél szappanos kézszagtalanítók gyűjteményét is.