Flambé otthon

összesen 4 termék
Tartó buggyantott tojásokra, 2 db szett, narancssárga, Lékué LKE3402900N07U009
Flambírozó pisztoly, de Buyer
25 190 Ft –27 %
18 250 Ft
DB204000N
Mézadagoló INGENIO WOOD K2305814 17,5 cm, Tefal
2 860 Ft
TEFK2305814
Tartó tojásokra, narancssárga, Lékué
6 220 Ft
LKE3402900N07U008

Flambírozás - lenyűgöző főzési technika

Mit jelent a flambírozás a főzésben?

A flambírozás egy olyan főzési módszer, amelynek során egy forró serpenyőben lángot gyújtanak egy szeszes italt, például pálinkát vagy rumot. Ezt gyakran az olyan ételek, mint a steak, a palacsinta vagy a banán sültje befejezéséhez használják, és általában azért teszik, hogy a főzésnek egy kis ízt és látványt adjanak.

Tekintse meg a serpenyők vagy univerzális serpenyők széles választékát, hogy kiválaszthassa az ideális serpenyőt az étel flambírozásához.

Hogyan kell flambírozni egy ételt?

A flambírozáshoz szükség van egy forró serpenyőre, egy lángszóróra vagy hosszú nyelű öngyújtóra, magas alkoholtartalmú italra, például brandyre, rumra vagy whiskyre, valamint a flambírozni kívánt ételre. A flambírozás során követendő általános eljárás a következő:

  • Egy serpenyőt vagy serpenyőt közepesen magas hőfokra kell előmelegíteni. A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy az étel azonnal megpiruljon.
  • A likőrt a serpenyőbe kell önteni, és hagyni kell egy kis időt, hogy felmelegedjen.
  • Tartsa távol a kezét és az arcát a lángtól, miközben lassan meggyújtja a serpenyő tartalmát.
  • Az alkoholnak lángra kell kapnia és lángra kell lobbannia. Az alkohol hamar leég, erős ízt és illatot hagyva maga után. Ha a láng nem gyullad meg azonnal, óvatosan döntse meg a serpenyőt, vagy vigye közelebb a lánghoz, hogy a füstgázok érintkezzenek a lánggal.
  • Ha a lángok alábbhagytak, adjon a serpenyőbe bármilyen más hozzávalót, például vajat, fűszernövényeket vagy fűszereket, majd folytassa az étel sütését a kívánt módon.

Fontos megjegyezni, hogy a flambírozás kockázatos lehet, ha helytelenül végezzük, ezért e technika használata során nagyon fontos, hogy óvatosak legyünk. Viseljen kötényt és sütőkesztyűt. Szintén tanácsos, hogy legyen kéznél egy fedél, amellyel el lehet oltani a lángokat, ha azok elszabadulnának.