Edényfogók

összesen 7 termék
Edényfogó ARAMID PRO 300, 2 db szett, Petromax
10 360 Ft
PET790311
Edényfogó GAMMA, 2 db szett, 22 x 22 cm, szürke, Rosendahl RSD21425
Edényfogó 21 cm, piros, pamut, Staub
3 690 Ft
ST405013520
Edényfogó BETA, 2 db szett, 22 x 22 cm, minta, Rosendahl RSD21426

Sütőkesztyű - védje kezét és főzzön magabiztosan a sütőkesztyűinkkel

A sütőkesztyű egyfajta védőkesztyű, amelyet főzés vagy sütés közben kell viselni. Általában hőálló anyagokból, például szilikonból, neoprénből vagy nagy teherbírású szövetből készülnek, amelyek ellenállnak a magas hőmérsékletnek.

A sütőkesztyű arra szolgál, hogy megvédje a kezeket és az ujjakat az égési sérülésektől, amikor forró edényeket, sütőedényeket vagy a sütőből, grillsütőből vagy tűzhelyről kivett ételeket kezel. Általában csúszásmentes fogással vagy textúrával vannak ellátva, hogy megakadályozzák a tárgyak kicsúszását a felhasználó kezéből.

A Kulina oldalon elérhető stílusos sütőkesztyűk között különböző méretű és anyagú edénytartókat is talál.

Mik azok az edénytartók és mire használják őket?

Az edénytartók olyan főzési kiegészítők, amelyeket arra használnak, hogy megvédjék a kezét a forró edények és serpenyők ellen. Általában hőálló anyagokból, például szilikonból vagy pamutból készülnek, és arra szolgálnak, hogy a forró tálaló- és főzőedények fogantyújaként használhatók legyenek anélkül, hogy égési sérüléseket okoznának a kézben.

Amikor forró edényeket, serpenyőket és tányérokat veszünk ki a sütőből vagy a tűzhelyről, vagy az asztalhoz viszünk a tálaláshoz, edénytartót használunk a kezelésükhöz. A pultok és más felületek hő okozta károsodása ellen is használják őket, amikor forró főzőedényeket helyeznek rájuk.

Az edénytartók többféle formában és méretben kaphatók, a kis négyzet vagy téglalap alakú párnáktól a nagyobb kesztyűkig, amelyek az egész kezet és csuklót lefedik.

A sütőkesztyű a legjobb a sütőből kivett forró ételek kezeléséhez, míg a serpenyőkesztyű alkalmasabb a tűzhelyen lévő forró fazekak és serpenyők kezeléséhez, vagy amikor forró ételeket viszünk az asztalhoz. Használhatja őket edényállványként is, hogy megvédje konyhai vagy asztallapjait. Fontos, hogy az égési sérülések vagy sérülések elkerülése érdekében az adott feladatnak megfelelő védelmet használjon.

Miért fontos a sütőkesztyű egy elegáns konyhai környezetben?

A sütőkesztyű minden konyhában elengedhetetlen, még egy elegáns konyhában is, hiszen amellett, hogy segít megóvni a kezét és a csuklóját a hőtől, amikor forró dolgokat vesz ki a sütőből, gyakran látható helyen van (a konyhapulton vagy a konyhaszigeten), és nagyon gyakran használja az ételek asztalra tálalásakor, amikor a vendégek körbeülnek.

Egy kiváló konyhai környezetben, ahol a bemutatás és a részletekre való odafigyelés kulcsfontosságú, ez különösen fontos, mivel biztosítani szeretné, hogy az étel szépen megjelenjen anélkül, hogy fennállna a veszélye annak, hogy megégeti magát vagy kiönti az ételt.

Egy elegáns konyhában a sütőkesztyű használata bizonyos fokú professzionalizmusról és a részletekre való odafigyelésről tanúskodik. Ez azt bizonyítja, hogy Ön elkötelezett a vendégek vagy ügyfelek kiváló kiszolgálása iránt, és hogy a meleg ételek kezelése során betartja az előírt biztonsági eljárásokat.

A Kulina weboldalon egyéb konyhai textíliák, például konyhai kötények vagy konyhai törülközők is elérhetők a stílusos berendezéshez.