Csontozókések

összesen 11 termék
Japán csontozó kés EYES 14,5 cm, Dellinger
26 140 Ft
DNGRSXLKHAUS65
Szeletelő kés SAMURAI 10 cm, Dellinger
17 690 Ft
DNGRSXLKHP35
Csiszolókés UTILITY SAMURAI 13 cm, Dellinger
26 290 Ft
DNGRSXLKHP5U
Csontozó kés CLASSIC 18 cm, Wüsthof
45 990 Ft
WU1030103818
Csiszolókés 1905 9 cm, F.Dick
27 110 Ft –21 %
21 230 Ft
FDCK8194709
Csontozó kés MO-V 15 cm, Samura
19 900 Ft –19 %
16 110 Ft
SMRSNMVVN
Csontozó kés GOURMET 14 cm, Wüsthof
23 840 Ft –5 %
22 640 Ft
WU1035046114
Csontozó kés RAN PLUS 15 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
65 390 Ft
YAX36606
Csontozó kés 15 cm, Victorinox
10 010 Ft
VN5666315
Csontozó kés ZEN 15 cm, fekete, Yaxell
Újdonság
60 490 Ft
YAX35506

Kések a csontozáshoz - pontosan az, amire a húsok kicsontozásához szüksége van

Mi az a csontozó kés?

A csontozókés a konyhakések egy olyan típusa, amelynek hosszú, vékony, hajlékony, éles hegyű pengéje van. Hús-, hal- és baromfihúsok kicsontozására, valamint a hús és a hal bőrének eltávolítására használják. A csontozókéseknek rendkívül élesnek kell lenniük, és minél tovább maradnak élesek, annál tartósabbak.

Hogyan ápoljam a csontozókésemet?

Annak ellenére, hogy a csontozókések többsége rozsdamentes acélból készül, amely meglehetősen ellenálló a rozsdával szemben, a víz mégis kölcsönhatásba léphet a pengével vagy a fa markolattal. Ezért ajánlatos a csontozókéseket használat után azonnal kézzel megtisztítani és megszárítani, ahogyan a konyhai kések többségét is. A kést tisztítás után is megfelelően kell tárolni, mégpedig úgy, hogy a tisztítás után egy késblokkba vagy mágneses állványra helyezi.

Hogyan tarthatom élesen a csontozókést?

A csontozókés pengéjének épsége megőrzéséhez két dolgot kell észben tartania.

  • késbarát vágódeszka amely nem tompítja a kést. A legjobb választás a fából vagy bambuszból készült vágódeszka vagy a kiváló minőségű műanyagból készült vágódeszka, amelyet a következő helyeken találhat meg Kulina
  • rendszeresen élesítse a csontozó kését. A nem fogazott pengét a következő boltokban kapható késélezővel élezheti meg Kulina
  • soha ne tegye a csontozókést a mosogatógépbe. Öblítse le a pengét meleg, szappanos vízben, futtasson végig egy puha ruhát az élén, és azonnal szárítsa meg

Mi különbözteti meg a filézőkést a csontozókéstől?

A filézőkések rugalmasságukról és borotvaéles pengéikről híresek, és a halak vágására és a csontok eltávolítására szolgálnak. A csontozó kések jobb választás keményebb húsok, például sertés-, marha- vagy csirkehúsok esetében.

Webáruházunkban olyan gyártók kiváló minőségű csontozókéseit szerezheti be, mint a F. DIKCK, Wusthof, és Dellinger. Ha sok húst készít a konyhájában, érdemes megnéznie néhány masszívabb pengét, beleértve a hentes- és bárdkéseket, és olvassa el itt a konyhakésekről szóló vásárlási útmutatónkat.