Steak kés szett GOURMET, 6 db, Wüsthof

Kód: WU9728
Márka: WÜSTHOF
69 090 Ft
Raktáron (4 db)
A GOURMET készlet a következőket tartalmazza:
6x steak kés GOURMET, penge 12 cm, cikkszám: 4050

Részletes információ

Termék részletes leírása

Ebben a szettben 6 kést talál, amelyek az extra éles pengének köszönhetően ideálisak steakek és más húsételek szeleteléséhez. Minden bizonnyal kihasználja családi vacsorák vagy grillezések alkalmával. Kényelmesen feldarabolják a nagy darab szilárdabb húst is.

Gourmet sorozat

 • Kiváló minőségű kovácsolt vas kések, melyek Soligenben készültek
 • Fekete nyél speciális szintetikus anyagból
 • Klasszikus megjelenés három szegecssel, jól illeszkedik a kézbe
 • Legjobb minőségű német ötvözött acélt X50CrMoV15 használták
 • Az acélt pontos lézerrel vágták
 • 58 HRC a Rockwell keménységmérő alapján
 • A teljes késhossz a fogantyúval egyben 12 cm
 • Rendkívüli penge, amelyet könnyű karbantartani
 • Pontos kézi csiszolás és polírozás a tökéletes penge érdekében
 • Szigorú folyamatos minőségellenőrzés, lézerrel ellenőrzött penge
 • A késeket mosogatógépben is lehet mosni - de javasoljuk a kézi mosást
 • Kiterjesztett garancia a gyártási és anyaghibákra 15 év
 • A sorozat USA-ban az NSF minőségének és higiéniájának pecsétjét kapta 

A Gourmet késsorozat minőségi WÜSTHOF késeket mutat be három szegecs népszerű, hagyományos kialakításában. A pengék pontosan lézervágással készülnek egy X50CrMoV15 ötvözött rozsdamentes acél vágóacél acélcsíkból. 12-14 lépésben állítják elő. A kiváló minőségű anyagok használatának és a pontos csiszolásnak köszönhetően nagy és tartós élességgel büszkélkedhet.

A Gourmet késfogantyú tartós szintetikus anyagból készül, tipikus három szegecses formatervezéssel. A fogantyúkat az ergonómiai követelményeknek megfelelően tervezték. A minőségi szintetikus anyagok mosogatógépben moshatók, de a penge minőségének fenntartása érdekében javasoljuk a kézmosást, amely jobban megfelel a minőségi késeknek. 

A speciális számítógéppel vezérelt WÜSTHOF élesítési eljárással hibátlan lesz a kés éle. A számítógép lézerrel méri a kés élét, és információt ad a robotnak a tökéletes élesítéshez. A gyártás számítógépes támogatása így a késeknek rendkívül nagy kezdeti vágási teljesítményt ad (a penge teljes hosszában) és hosszú élettartamot eredményez. A penge magasminőségű, és ami fontos, könnyen helyreállítható.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni a fontos NSF tanúsítványt, amelyet a Classic Ikon sorozat az USA-ban kapott. Az NSF célja a közegészség és a környezet védelme. Többek között tanúsítja az emberi egészségre nem ártalmas konyhai felszereléseket, beleértve a késeket is. A tervezés, az anyag biztonsága és a termék használata is tesztelésre kerül. Az NSF logót olyan termékeken találja, amelyek gyártása környezetbarát és nem terheli feleslegesen.

A felhasznált alapanyagokról és technológiákról

A WÜSTHOF kések gyártásához kiváló minőségű német acélt használnak, egészen pontosan a X50CrMoV15 típusú acélt, mely hozzávetőlegesen 0,5 százalék szenet, valamint króm, molibdén és vanádium nyomelemeket tartalmaz. A hozzáadott krómnak köszönhetően ez az acél kiemelkedően korrózióálló, ami egy konyhai késnél nagyon előnyös tulajdonságnak számít.

Az acélsávok kovácsolása egy nagyon precíz munkafolyamat, melynek köszönhetően masszív és tartósan éles pengéket hoznak létre. A gyártás során az acélt 15 percen keresztül 1070 °C-on hevítik, majd hirtelen lehűtik 60 °C-os hőmérsékletre, ez a folyamat 2 percet vesz igénybe, mivel a minőség érdekében a hűtésnek gyorsnak kell lennie. Ezt követően az acélt 45 percen keresztül, lassan újra felhevítik, míg el nem éri a 200 °C-os hőmérsékletet, ekkor a penge belső feszültsége megszűnik, martenzites struktúrája végleg stabilizálódik és eléri az 58°-os Rockwell keménységet.

A pengéket speciális PEtec eljárással élezik (Precision Edge Technology), ami egy csúcstechnológiának számít a késgyártás világában. Számítógépes irányítású robotikus élezésről van szó, tehát végeredményben a pengének tökéletes, hibátlan geometriája, borotvaéles kezdeti vágása és hosszan tartó éle van.

A stabil él és a tökéletesen kivitelezett geometria a penge kivételes vágóképességet és pontosságát eredményezi. A kések hegye rendkívül hegyes, ami nagyobb élességet és ezáltal kényelmesebb szeletelést biztosít. A szabályos, ék alakú penge könnyedén hatol át az élelmiszereken, így nagyon könnyű a használata.

A standard kézvédő a penge része, mely egy darab acélból van kovácsolva. A kézvédő biztosítja a súly helyes elosztását, védi az ujjakat pontosabb irányítást tesz lehetővé.

Az ergonomikus nyél strapabíró szintetikus anyagból készül, mely törhetetlen, ellenáll az ütéseknek, illetve az étkezési savaknak. Tisztítható mosogatógépben. Szegecses illesztése sima és tökéletes, így a baktériumok nem tudnak lerakódni, tehát a kések a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek.

A WÜSTHOF kések élezése

Időről időre minden késnek csiszolásra, élezésre van szüksége. A kések élének karbantartására a krómozott fenőacélok használata ajánlott, a kések élezésére pedig a fenőkövek szolgálnak. Mindkét eljárás egy kis gyakorlatot igényel, ezért azoknak, akik nem szeretnék a fenés és az élezés technikáit elsajátítani a késélezőkkel való élesítést ajánljuk. Elég csap párszor óvatosan végighúzni a kés élét az élező rekeszén és a pengén rögtön érezhető lesz a változás.

Az Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG társaságot 1814-ben alapították a késgyárairól híres Solingen városában. A cég vezetése az alapítás óta – tehát több mint kétszáz éve – a Wüsthof család kezében van, jelenleg a család hetedik generációja irányítja. A Wüsthof társaság technikailag a világ egyik legmodernebb gyárát mondhatja magáénak, melyben a kiemelkedő minőségű, a pontosságot növelő és a költségeket csökkentő, valamint környezetkímélő automatizálási megoldásokon van a hangsúly. A késeket speciális, 40 szakaszos technológiával gyártják, 100 profi gyártórobot segítségével.

A WÜSTHOF kések a csúcsminőségű alapanyagnak és a páratlan high-tech gyártási technológiának köszönhetően szinte tökéletesnek mondhatók, ezért nem is csoda, hogy oly nagy közkedveltségnek örvendenek világszerte. Manapság már több, mint 80 országban árulják őket.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Steak kések
Jótállás: 2 év
Súly: 0.41 kg
Darabszám: 6 db
Terméktípus: Késkészlet
Margin: A
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: