Pezsgőspohár BLACK SERIES COLLECTOR'S EDITION, 170 ml, Riedel

Kód: RD410008R
Akció Outlet
Márka: Riedel
44 390 Ft –25 %
Pezsgőspohár BLACK SERIES COLLECTOR'S EDITION, 170 ml, Riedel
44 390 Ft –25 % 33 290 Ft
Raktáron (1 db)

Részletes információ

Termék részletes leírása

A különböző szőlőfajtákhoz méretre gyártott teljesen új poharak első sorozatának bemutatása 2013-ban történt. A Riedel cég az ausztriai Kufsteinben lévő gyára, amely a világhírű Sommeliers pohársorozat szülővárosa, tevékenységének 40. évét ünnepli. Ennek alkalmából speciális gyűjtői sorozatok láttak napvilágot. A Black sorozat, a fekete, nem átlátszó kristály, melyet legkedveltebb alakokba kézzel fújnak, megfelelő lépés az ilyen jubileum ünneplésére.

A kristály kobalt és mangán hozzáadásával feketedik el. A tapasztalt üvegkészítők számára az alak kifújása és a szár kihúzása egy igazi kihívás, mert az ilyen keverék sokkal gyorsabban hűl és keményedik, mint az átlátszó kristály. De hogy a feladat ne jelentsen csak kis kihívást, az üvegkészítés lécét még megemeli az "R" Black sorozat, amikor a poharak szára nagyon finom piros üvegszálat tartalmaz, egy átlátszó kristályba rejtve. Ezek a sorozatok, bár használhatók boriváshoz, elsődlegesen viszont művészi alkotások a szenvedélyes borgyűjtők otthonainak díszítéséhez.

A Champagne Sommeliers pohár, klasszikus fuvola, a karcsú alakjának és szűk nyílásának köszönhetően a pezsgő hangsúlyosabb ásványi és vas ízesítésű.

Ez a forma az összes olyan ínyenc választása, akik a poharakat esztétikai szempontok alapján választják ki.

A Champagne Sommeliers Riedel poharakat a következő szőlőfajtákhoz és borokhoz ajánljuk:

  • Cava
  • Champagne
  • Prosecco

SOMMELIERS sorozat:

Az olasz A.I.S. sommelier társulással (Associazione Italiana Sommeliers) együttműködve Claus Riedel 1973-ban Orvietóban bemutatta az első olyan pohársorozatot, amely szakértőknek készült. A sorozat 10 különböző méretet tartalmaz.

Ettől a pillanattól kezdve a borok világa alapjaiban megváltozott.

Különböző régiókban és a különböző kontinenseken ma olyan borokat termelnek, melyek akkor nem léteztek, vagy teljesen ismeretlenek voltak. Ezért a Sommeliers sorozatot továbbra is fejlesztette a fia, Georg Riedel, amíg a Sommeliers nagy terjedelmű „vitrum-vinotékává“ nem vált a műszaki fejlődés legmagasabb fokán.

1991-ben Robert Parker, a Wine Advocate folyóirat szerkesztője ezt írta: „Műszaki szempontból és a maximális élvezet szempontjából a legjobb pohár az, amit a Riedel cég gyárt. Tényleg rendkívüli az a hatás, amit ezek a poharak kölcsönöznek a minőségi bornak. Nem tudom kellően kifejezni azt, hogy ez mekkora különbség."

A világigénynek köszönhetően ma a Sommeliers sorozat a borospoharak abszolút csúcsát képezi, és a legsikeresebb kézzel fújt pohársorozat a világon. Minden egyes pohár különállóan készül: a felső részt formában fújjuk, a szárat és a talapzatot kézzel formálják azon gyártási módszerek szerint, melyeket már időszámításunk kezdetén kifejlesztettek.

Az üvegesek a munkájuknál a tehetségüket használják ki, a képességeik és gondosságuk az alapfeltétele annak, hogy a Sommeliers pohársorozatba olyan kézműves feldolgozást vigyenek, amilyet a vevők elvárnak. A Sommeliers több mint 24%-os ólomtartalmú üvegből készül.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Borospoharak, Poharak, Poharak Riedel
Jótállás: 2 év
Súly: 1 kg
Terméktípus: Poharak
Sorozat: Riedel Sommeliers Collector’s Edition
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: