Krumplinyomók

összesen 10 termék
Krumplinyomó INGENIO K2071214, Tefal
6 490 Ft –10 %
5 780 Ft
TEFK2071214
Krumplinyomó PROFI PLUS 29 cm, WMF
11 070 Ft
WM1871696030
Krumplinyomó DELTA, összecsukható, Joseph Joseph
15 210 Ft
JS10161
Krumplinyomó, Brabantia
4 230 Ft –21 %
Krumplinyomó, Brabantia
Raktáron (7 db)
3 310 Ft
BRAB122866
Krumplinyomó DUO, Joseph Joseph
5 530 Ft
JS80004
Krumplinyomó GOOD GRIPS 16 cm, fekete, rozsdamentes acél, OXO OXO34581
Krumplinyomó EASY-MASH 20140, Joseph Joseph
5 290 Ft –5 %
4 990 Ft
JS20140
Krumplinyomó PRO, rozsdamentes acél, Zwilling
12 790 Ft –5 %
12 120 Ft
ZW37160001

Burgonyapüré - egy jobb módja a zöldségek kezelésének

Miért a krumplinyomó a legjobb módja a burgonyapürének?

A krumplinyomó egy olyan ételkészítő eszköz, amelyet főtt, puha zöldségek, például burgonya, alma vagy bab összetörésére használnak. Más pépesítési módszerekkel összehasonlítva a burgonyapürével pépesített burgonya hajlamosabb a pelyhesebb és könnyebb állagú burgonyára, mivel az eszköz használata csökkenti a burgonya sejtjeiből felszabaduló keményítő mennyiségét.

A Kulina oldalon számos burgonyapréselő közül választhat olyan neves gyártóktól, mint például Joseph Joseph és a WMF.

Milyen kétféle konyhai eszközt használnak a burgonya pépesítéséhez?

A burgonyapürék két fő típusa a következő:

Szabványos krumplinyomó: A hagyományos krumplinyomók hosszú nyéllel rendelkeznek , amelynek végén rácsos mintázatú vagy réselt felületű fémhuzalok vannak csavarva. A burgonyát rácson vagy réselt tányéron keresztül nyomjuk át, ami a burgonyapüré állagát adja.

Krumpliprés/prés: A krumplinyomó vagy krumplinyomó egyfajta krumplinyomó, amely egy dugattyú és egy perforált lemez segítségével pépesíti a burgonyát. A burgonyát a krumpliprés tetején lévő tartályba helyezik, majd a dugattyút lenyomják, hogy a burgonyát átnyomják a perforált lemezen. Ennek eredményeképpen a burgonya finom és bolyhos textúrájú lesz, miután a prés apró pórusain átpréselték. Nézze meg a konyhai prések kínálatát egy szép burgonyanyomógép példájáért.

Bár mindkét fajta krumplipüré nagyon jól pépesíti a burgonyát, a textúra, amit létrehoznak, kissé eltérő. A krumplinyomó előnyösebb a krémesebb és bolyhosabb textúra előállításához, míg a drótos krumplinyomó ideális a darabos vagy rusztikus burgonyapüré készítéséhez.

Mire használhatom még a krumplinyomót?

A krumplinyomó a konyhában a burgonyapüré tipikus használatán kívül számos más célra is használható. Néhány ezek közül a fokhagyma zúzása, guacamole készítése, húsok megpuhítása, konzerv vagy főtt bab pépesítése, egyéb főtt zöldségek pépesítése stb.

A krumplinyomó végül is egy hasznos konyhai kiegészítő, amely a burgonya aprításán kívül számos más feladatra is használható.

És ha szereted a főtt burgonyát vagy más zöldségeket, akkor gondoskodj egy jó zöldséghámozóról, hogy egy pillanat alatt elkészíthesd a zöldségeket.