Konyhai ollók

összesen 6 termék
Baromfiolló, WMF
Baromfiolló, WMF
Raktáron (1 db)
24 240 Ft
WM1883206030
Konyhai olló GREEN TOOLS 24 cm, zöld, műanyag, Eva Solo ES531519
Konyhai olló GREEN TOOLS 16 cm, zöld, műanyag, Eva Solo ES531518
Konyhai olló POWERGRILL, Joseph Joseph
9 690 Ft –9 %
8 730 Ft
JS10302

Konyhai olló - egy többcélú konyhai eszköz

Konyhai ollók - mik azok és mire használják őket?

AKonyhai olló , más néven "konyhai olló" vagy "szakácsolló", a konyhai használatra készült olló egy speciális típusa. Általában robusztus, éles pengékkel és erős fogantyúkkal készülnek, és számos feladatra használják őket, amelyek közül néhányat az alábbiakban felsorolunk:

  • Baromfi feldarabolása: A Konyhai olló jól használható erre a feladatra, mivel gyorsan átvágja a puha csontokat és ízületeket.
  • Húsvágás: A húsról a felesleges zsírt főzés előtt konyhai olló vághatja le.
  • Gyógynövény aprítás: A fűszernövényeket gyorsan és könnyen apró darabokra lehet aprítani, anélkül, hogy zúzódások vagy sérülések keletkeznének a konyhai ollóhasználatával. Mezzalunáinkat is megtekintheti.
  • Zöldségszeletelés: A zöldségek apró darabokra vágásához salátákhoz vagy levesekhez használjon konyhai olló.
  • Pizzavágás: A pizza szeletekre vágásához is használható Konyhai olló , különösen, ha a pizza héja vastag vagy ropogós. Megnézheti pizzakéseinket is.

A Kulina oldalon olyan jól ismert márkák konyhai olló találhatók, mint például a Fiskars, Zwilling, és WMF amelyek kiváló minőségűek, hosszú élettartamúak és sokoldalúak.

A konyhai olló különbözik a hagyományos ollótól?

Természetesen van néhány lényeges szempont, amelyben a konyhai olló különbözik a hagyományos ollóktól. Íme a legfontosabb különbségek:

  • Alak és kialakítás: Így alkalmasabbak keményebb vagy vastagabb anyagok és élelmiszerrészek, például cérna, csontok vagy zsír átvágására. A nagyobb teljesítmény és irányíthatóság érdekében gyakran szélesebb pengékkel, hosszabb nyéllel és erősebb forgáspontokkal rendelkeznek. Ezek is borotvaélesek, és olyan kiegészítő funkciókkal is fel vannak szerelve, mint a nyélbe épített kupaknyitó, diótörő vagy halszálkásító.
  • Anyagok: A rozsdamentes acél, amely rozsdamentes és könnyen tisztítható, gyakran használják konyhai olló készítéséhez, mivel ez egy olyan anyag, amely biztonságosan használható a konyhában. Ezenkívül egyes konyhai olló olyan funkciókat kínálnak, mint a csúszásmentes fogantyúk vagy a visszahúzható pengék az egyszerűbb tisztítás érdekében.
  • Élelmiszerbiztonság: A Konyhai olló szigorúbb biztonsági előírásoknak kell megfelelnie, mint a hagyományos ollónak, mivel élelmiszerekkel való használatra szánják. Például egyszerűen tisztíthatónak és sterilizálhatónak kell lenniük, és olyan anyagokból kell készülniük, amelyek nem szennyezik az élelmiszereket, és nem tartják meg a baktériumokat.