Kenőecsetek

összesen 1 termék

Tésztaecsetek - adja meg a süteményeknek a kívánt érintést

Mi az a tésztaecset?

A tésztaecset olyan konyhai eszköz, amelyet folyadékok, például tojássárgája, olvasztott vaj, mázak és pácok eloszlatására és az ételek megkenésére használnak. A süteménykefék fa vagy műanyag nyéllel készülnek, sörtéik pedig természetes vagy szilikon sörtékből állnak (a szilikonkefék valószínűleg a legnépszerűbbek).

A Kulina oldalon prémium minőségű tésztaecsetek széles választékát kínáljuk számos ismert gyártótól, többek között a következőket de Buyer, Zwilling, és WMF.

Mire használhatod a tésztaecsetet?

A tésztaecseteket arra használják, hogy felvert tojást ecsettel kenjenek a tortákra, pitékre vagy más süteményekre, lezárják a ravioli vagy a gombócok széleit, . Arra is használható, hogy édes mázzal vagy egyszerű sziruppal megcsepegtesse a süteményt (cukormázhoz jobb, ha cukormázspatulát használ).

Használhatja pulyka vagy más sült húsok megkenésére, illetve grillezett húsok bbq-szósszal való megkenésére is. A grillezéshez szükséges egyéb eszközökért tekintse meg bbq-eszközök gyűjteményét.

A cukrászkefét vízbe mártva a cukorkristályok lemosására is használhatjuk, amikor házi karamellt vagy cukorkát készítünk.

Milyen típusú tésztaecsetek vannak?

A Kulina oldalon sokféle tésztakefe áll rendelkezésre:

  • Természetes sörtéjű ecsetek: a természetes sörték nagyobb valószínűséggel hozzák létre az olvasztott vaj vagy máz egyenletes bevonatát csíkozás nélkül., ezek az ecsetek szilikonból vagy nejlonból állnak. Egyszerűen karbantarthatók és hőállóak. A természetes sörtéjű fa tésztaecsetek nem moshatók mosogatógépben.
  • Szilikon ecsetek: a természetes sörtés ecseteknél olcsóbb szilikon tésztaecsetek az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak. Tartósabbak és mosogatógépben moshatóak, egyszerűen tisztíthatók, és nem tartják meg az aromákat és szagokat.
  • Hosszú nyelű kefék: Ezek az ecsetek hosszabb nyéllel rendelkeznek, amelyekkel könnyebben elérhetők a sütő belsejében, így tökéletesen alkalmasak pácok, mártások vagy mázak felöntésére a sütőben lévő húsokra és süteményekre.