Cukormáz és dekorációs spatulák

összesen 9 termék
Sütemény spatula 24 cm, de Buyer
3 430 Ft –13 %
2 960 Ft
DB489124N
Forgatólapát FKOFFICIUM 9 cm, de Buyer
10 970 Ft –27 %
7 930 Ft
DB423109
Forgatólapát FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
14 740 Ft –27 %
10 700 Ft
DB423120
Forgatólapát FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
14 580 Ft –33 %
9 700 Ft
DB423020
Forgatólapát FKOFFICIUM 8 cm, de Buyer
10 640 Ft –18 %
8 660 Ft
DB423108
Forgatólapát FKOFFICIUM 15 cm, de Buyer
12 610 Ft –11 %
11 130 Ft
DB423015
Forgatólapát PRO, Zwilling
12 940 Ft
ZW37160028

Cukormáz és díszítő spatulák - varázsolja a tortáját műalkotássá

Mi az a jeges spatula?

A cukormázspatulákat, ahogy a nevük is mutatja, leginkább a cukormáz felvitelére, a tortarétegek közötti töltelék felvitelére és a vajkrém egyenletes felvitelére használják süteményeken, cupcake-eken és süteményeken. A cukormáz- és díszítő spatulák általában hosszú nyelűek, hogy az ujjakat távol tartsák a krémtől vagy a cukormáztól, és általában hosszú, keskeny és kissé hajlékony pengékkel rendelkeznek, amelyek leggyakrabban fémből készülnek.

A spatulának kényelmesen kell illeszkednie a kézbe, a pengének pedig stabilnak, ugyanakkor rugalmasnak kell lennie, hogy szép, sima éleket kapjon.

Tortadíszítő spatuláink között talál néhány sütő- és tésztakaparó spatulát is, amelyek segítenek a tészta keverésében és a keverőtálak kaparásában.

Tekintse meg a megbízható gyártók prémium sütőipari tartozékainak kínálatát, mint pl de Buyer vagy a Zwilling.

Milyen típusú spatula a legjobb a torta cukrozásához?

Az eltolt spatula a megfelelő eszköz ahhoz, hogy a cukormáz a torta tetejére kerüljön. Az ilyen típusú spatulának a pengéje egy eltolt szögű nyélhez van erősítve. A forma nagyobb kontrollt biztosít, mint egy hagyományos spatula, a szög pedig helyet teremt a keze és a krém között, így megakadályozza, hogy véletlenül belemártja az ujjait a rétegbe, amelyen dolgozik. A ferde penge az ételek serpenyőkből, formákból vagy sütőtálcákból való kiemelésében is hasznos.

Hogyan használjam a díszítő spatulát?

  • Használat előtt mártsa a spatulát forró vízbe, hogy a cukormáz ne tapadjon rá.
  • Használja a cukormázspatula lapos oldalát az első réteg cukormáz hozzáadásához vagy a morzsák lezárásához, hogy morzsabevonatot hozzon létre. Ez a réteg meglehetősen vékony lehet. Tegye a tortát 30 percre a hűtőbe, miután felhordta a morzsabevonatot.
  • Tegyünk egy púpnyi cukormázat a torta második rétegének tetejére, és terítsük el, hogy egyenletes felületet képezzen. Ezután a torta oldalát mázzal vonja be a mázspatula segítségével. Ezt addig folytatjuk, amíg az egész süteményt be nem vonjuk.

Hogyan tartsam karban a jeges spatulámat?

  • Használat előtt mindig futtassa a spatulát forró víz alá, hogy a cukormáz ne ragadjon rá.
  • Soha ne használja a cukormázat vagy a díszítő spatulát másra, mint a sütemények díszítésére. Kerülje a fedelek (nem beszélve a konzervdobozokról!) kinyitását, és kerülje a penge élének kemény felületen való ütögetését, hogy elkerülje a penge sérülését, lecsapódását vagy karcolódását. Ez olyan mintázatú cukormáz rétegeket fog eredményezni, amilyeneket soha nem szeretnél elérni!
  • Használatának befejezése után azonnal mossa ki kézzel a spatulát, és szárítsa meg egy puha ruhával.