Dekantáló Mamba

Kód: RD195019
136 690 Ft –14 %
Dekantáló Mamba
136 690 Ft –14 % 117 090 Ft
Raktáron (1 db)

Acsábító Mamba dekanter, amelyet közvetlenül Maxaimilian J. A Riedelem az azonos nevű kígyó alakjára hasonlít. Ahogy a bor átfolyik az egyes hajtásokon, kétszer dekantálják. Ez ugyanazt a hatást biztosítja, mintha órákig dekantálnánk egy hagyományos dekantálóban. A függőleges helyzet és a híres fekete mamba üvegformára átvitt ereje sok légzsebet hoz létre, amelyek közvetlenül feltöltik a bort a poharakba töltés közben. Ahogy a bor átfolyik a görbéken, a Mamba gurgulázó hangot ad ki, amely a dekantálási folyamat hallható kísérője, ahogy a bor áthalad a Mamba dekantáló alján kialakult vákuumon.

Részletes információ

Termék részletes leírása

A csábító Mamba dekantáló, közvetlenül Maximilian J. Riedel által tervezve, alakjával az azonos nevű kígyóra emlékeztet. Mivel a bor minden hajlatban átfolyik, 2x van dekantálva. Ugyanaz az eredmény érhető el, mint több órás dekantálással egy átlagos karaffában. A függőleges pozíció és a fekete mamba ereje üvegformába átvéve sok levegőbuborékot alkot, melyek a bort töltéskor egyenesen feltöltik a pohárba. Amikor a bor lefolyik a görbületeken, a Mamba kortyogó hangokat ad ki, ezek a dekantálás folyamatának hang-kísérői, amikor a bor a Mamba dekantálóban létrejött vákuumon keresztül átfolyik.

Christian Moueix gondolata a dekantálásról:

”Én személyesen a dekantálást helyezem előtérbe mind a fiatal boroknál, mind pedig az érettebb boroknál is. Az érett borok esetében a dekantálás a tisztelet, a fiatal borok esetében pedig a bizalom kinyilvánítása. Az érett borok dekantálása rövid idővel a kínálás előtt azt eredményezi, hogy a színét és tisztaságát nem értékteleníti el a lerakódás, amely a borban a tárolás során keletkezett. A fiatal borok dekantálása néhány órával a kínálás előtt lehetőséget nyújt arra, hogy a bor kibontakoztassa a bukéját, töltse fel érettségét, amit egyébként csak sokéves tárolással érne el.“

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Dekantálók
Garancia: 2 év
Súly: 1.66 kg
K překladu: CZ AUTO
Margin: B
Terméktípus: Dekantáló

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: