A rozsdamentes acél edények örömet szereznek minden szakácsnak

Nehezen keresne sokoldalúbb  edényt a piacon, mint amilyen a rozsdamentes acél. Sokoldalúságának és könnyű karbantartásának köszönhetően, utat talált a professzionális és a mindennapi konyhákba is. Ha elfogadható áron szeretne  edényeket, vagy az első edénykészletet vásárolja meg, akkor a rozsdamentes acél a megfelelő választás.

A rozsdamentes acél edények hat nagy előnye

● Szinte halhatatlan

A megfelelően kezelt rozsdamentes acél edények, nagyon hosszú élettartammal rendelkeznek.A rozsdamentes acél edények nem hátrálnak meg a kihívások elől, így alávetheti őket a  főzési kísérleteinek.

● A főzés játék

Néhány anyagnak, főzés során megvan a sajátossága, amelyet be kell tartani. A rozsdamentes acél használata egyszerű, nem szükséges túl bonyolultan gondolkodnia, csak bekapcsolja a tűzhelyet és főzhet is. Ezenkívül az acél nagyon könnyű és egyszerűen kezelhető.

● Könnyű karbantartás

A rozsdamentes acél edények karbantartása egyszerű. Nincs szüksége speciális szerekre, vagy eszközökre. A rozsdamentes acél alkalmas mosogatógépbe, ellenáll az áztatásnak, a súrolásnak, valamint nem igényel különösebb ápolást.

● Kémiamentes

A rozsdamentes acél abszolút ártalmatlan anyag. Még magas hőmérsékleten sem szabadít fel veszélyes, kémiai  anyagokat. Gyermekeknek is, félelem nélkül készíthet rajta ételt.

● Alacsony ár

Nem nagy beruházás a rozsdamentes acél edények vásárlása. Alkalmas mind profi szakácsok, mind kezdők számára. Ha Ön, az első edénykészletét keresi, akkor a rozsdamentes acél a megfelelő választás. Természetesen ezzel a választással, még a tapasztalt szakácsok sem lépnek mellé.

● Kellemes megjelenés

A rozsdamentes acél edények nagyon szépek. Az időtálló, tiszta fénye minden konyhában jól mutat. Nem kell attól tartania, hogy az edények nem lesznek mutatósak, mivelhogy, rozsdamentes acélból is, szép, dizájn darabokat találhat.

A rozsdamentes acél edények hátrányai

Természetesen mindennek megvan a pozitív, de a negatív oldala is. A rozsdamentes acélnak nagyon sok pozitív tulajdonsága van, de két negatívumot meg kell említenünk.

● Rosszabb hővezető képesség

A rozsdamentes acél vezetőképessége nem a leggyorsabb, hosszabb idő alatt melegszik fel és ezért, a főzési költsége is magasabb. Ezt a tulajdonságot azonban a gyártóknak sikerült  kiküszöbölniük az alumínium és a réz hozzáadásával. Ez a tulajdonság a következő rövidítések alatt rejtőzik: 3ply, 5ply, 7ply. A számok az alumínium, réz rétegek számát jelzik, amelyek a  rozsdamentes acélhoz képest, nagyon magas hővezető képességgel rendelkeznek.

● Olaj nélkül egy lépést sem

A rozsdamentes acél nem tapadásmentes. Feltétlenül számítson azzal, hogy zsíradék nélkül nem főzhet. A rozsdamentes acél edényekben nem készít zsírmentesen húst vagy tojást.

Rozsdamentes acélból minden kapható!

A rozsdamentes acél egy sokoldalú anyag, így könnyen kezelhető. A technológiai átalakítása nem igényes és nem is költséges, a kiváló tulajdonságainak köszönhetően a rozsdamentes acél sokoldalú anyag, ezért különféle edénytípusokhoz alkalamas.

● Edények és lábasok

A rozsdamentes acél edények és lábasok befutottak a piacon. Vásárolhatók különböző formákban és méretekben, valamint pontosan illeszkedő, megfelelő fedők is kaphatók. A német Zwilling cég, TWIN öt darabos fedővel ellátott edénykészlete kiváló  választás, azoknak a  szakácsoknak, akik teljes ételkészletet szeretnének elfogadható áron. A készlet tartalmaz  kettőtől hét liter térfogatú,  négy darab edényt, megfelelő fedőkkel és egy kétliteres nyeles lábast, fedő nélkül.

● Serpenyők

Kaphatók rozsdamentes acél serpenyők is. Mivel a rozsdamentes acélon nem lehet zsiradék nélkül ételt készíteni, ezért leginkább a rozsdamentes acél tálaló serpenyők, vagy a szotés serpenyők használata az elterjedtebb, de a klasszikus sekély serpenyő is használható a konyhában.

Az Eva Solo szotés serpenyője gyönyörű, időtálló kivitelű, minden szaftos étel kedvelőt megörvendeztet. Ebben a 24 centiméter átmérőjű serpenyőben nagyszerű vacsorát készíthet két fő részére, amelyet az asztalon, közvetlenül a serpenyőből tálalhat majd.

Egy stílusos mediterrán vacsorához, nemcsak a tenger gyümölcseihez alkalmas, kovácsolt tálalóserpenyő a legmegfelelőbb. Ez az ötrétegű serpenyő minden típusú hőforráshoz alkalmas, kiváló hővezető tulajdonságokkal rendelkezik.

● Kukták

A birka -vagy marhahús elkészítése időigényes, de egy kukta segítségével ez a főzési idő viszont lényegesen lerövidíthető. Hasonlóképpen a hüvelyesek, a rizs és a levesek főzése pillanatok kérdése lesz. A modern szelepeknek köszönhetően, a kuktában történő főzés nem veszélyes, tehát nem kell aggódnia.

A Vitalvit comfort egy hatliteres edény, alkalmas minden típusú hőforráshoz. A kuktának köszönhetően a főzési időt, akár hetven százalékkal is lerövidítheti, valamint az összes értékes tápanyagot megőrizheti az ételben. Szerezzen be egy kuktát és töltsön kevesebb időt a tűzhelynél és több időt a családjával.

Rozsdamentes acél edények karbantartása

A rozsdamentes edények mindennapi karbantartása nagyon egyszerű. Nincs szükség speciális tisztítószerre vagy ruhára. Csak mosogatószerre és egy szivaccsra lesz szüksége. A hagyományos acéltól eltérően, a leégett ételt áztathatja, mivel az edények nem rozsdásodnak.

Mosogatógépben mosható, bár a legtöbb gyártó előre figyelmeztet, hogy a mosogatógép lerövidíti a rozsdamentes acél edények élettartamát. Ráadásul a klóralapú szerek megrongálhatják az edények fényes felületét, amelyek soha nem lesznek már olyanok mint korábban.

● Belső tisztítás

A nagyon piszkos, rozsdamentes acél edényeket hagyhatja egész nap a konyhapulton áztatni. Öntsön általános mosogatószert az edénybe, majd szivaccsal vagy kefével dörzsölje. Az egész folyamatot felgyorsíthatja ha az edényben vizet melegít fel, mivel forralással a leégés gyorsabban eltávolítható.

● Hogy őrizzük meg a fényes felület

Az edények külső, fényes felülete  nagyon attraktív, de gyakori használat során mattá válhat, vagy akár, fekete foltok is jelenhetnek meg rajta. Időről időre érdemes ezt eltávolítani szódabikarbóna és víz keverékével. Készítsen sűrű pasztát, és egy szivaccsal távolítsa el a csúnya bevonatokat. A szódabikarbóna visszaadja a rozsdamentes acél edények fényes megjelenését.

● Védőréteg

A rozsdamentes acél edényeken, kiégetés segítségével hozhat létre védőréteget. Öntsön kis mennyiségű olajat a forró serpenyőbe, és hagyja melegíteni, amíg az füstölni nem kezd. Ezután fordítsa el a serpenyőt úgy, hogy az olaj mindenhova jusson.  A serpenyőn vékony, filmszerű bevonat keletkezik, ez megvédi a leégéstől. Természetesen, ezzel a módszerrel sem érhet el teljes tapadásmentes felületet.

Rozsdamentes acél edények mindenki részére

A rozsdamentes acél csodálatos anyag, amelyet szinte a világ  minden konyhájában megtalál. Ha egy összeillő, teljes edénykészletre vágyik, mindenképpen választja a rozsdamentes acélt. Ha egy edény, vagy serpenyő készletét egy érdekes darabbal kívánja kibővíteni, akkor ebben az esetben is a rozsdamentes acél lesz megfelelő. Engedje be otthonába az egyedülálló, időtálló dizájnt, adjon esélyt a rozsdamentes acél edényeknek, nagyszerű tulajdonságokkal rendelkeznek és kiváló áron kaphatók.