Befőttes üvegek

összesen 3 termék
Lekvár/méz tartó BASIC, 100 ml, Blomus
10 790 Ft
BM63619

Dzsemesüvegek - tárolja lekvárját stílusosan

Mik azok a lekváros üvegek, és mivel tálalhatok lekvárt?

A lekvárt kis üvegekben, úgynevezett lekvárosüvegekben tárolják és tálalják. Ezek általában különböző formájú és méretűek. Számos különböző étel, például pirítós, bagel, croissant, pogácsa, keksz, palacsinta és gofri illik a lekvárhoz.

A lekvár jégkrém, joghurt és müzli díszítésére is használható. A lekvárt olyan ételek sütéséhez használják, mint a piték, muffinok és sütemények. A lekváros lekvár/méz kínáló mellé szokás egy kis tányért vagy tálat tenni, amelyben olyan eszközök vannak, mint a kanál vagy a kés, amikor a lekvárt tálaljuk.

Mi a legjobb módja a lekvár kenésének?

A lekvár szétterítésének különböző módjai vannak, és a "legjobb" mód az egyéni választástól függ. Íme néhány általános javaslat a lekvár egyenletes eloszlatására:

  • Tiszta késsel vagy kanállal kenje szét a lekvárt: A lekvár felkenése előtt győződjön meg róla, hogy az eszköz tiszta és száraz.
  • Ha a lekvár túl sűrű és nehezen kenhető, az üveg néhány percre meleg vízbe merítve kissé felmelegíthető.
  • A lekvárt a kenyér vagy pirítós közepén kezdje el kenni, és haladjon a szélek felé.
  • A lekvárt vékonyan kenje el; kerülje el, hogy egyszerre túl sok lekvárt kenjen rá.
  • A lekvár cikcakkos elrendezésű felkenése előnyösebb, mint az egyenes vonalú felkenés.

Ne nyomja túl erősen: Vigyázzunk, hogy a lekvárt ne kenjük túl vastagon a pirítósra vagy a kenyérre. Ennek következtében a kenyér elszakadhat, és a lekvár egyenetlenül terülhet el.

Miért fontosak az olyan kis edények/kiegészítők, mint a lekvárosüvegek az elegáns terítékben?

A vonzó asztali elrendezés létfontosságú, mert ez adja meg a prezentációnak az előkelőség és a kifinomultság érzetét. Ebben kulcsszerepet játszanak a kis edények és kiegészítők, például a lekváros- és mézesüvegek, az elegáns vajtartók.

Ezek az apró figyelmességek fokozhatják a vendégek étkezési élményét, és a fontosság és a törődés érzését adhatják nekik. Azzal, hogy külön edények vannak az ételízesítők, például a méz számára, az asztal rendjének és tisztaságának fenntartását is segíti.

Ezenkívül a tetszetős és jól megtervezett lekvárosüvegek vagy kiegészítők használata szintén hozzájárulhat az asztal általános esztétikájához, javítva a környezet vizuális vonzerejét.

Ha az asztal megjelenését szeretné feldobni, különféle kis tálaló kiegészítőket is kínálunk, mint például tojástartó állványokat, kenyérkosarakat, cukortartókat vagy tejeskannákat.