Tészta spatulák

összesen 3 termék

Tésztakaparók - a tészta egyszerű kezelése

Mi az a tésztakaparó?

A tésztakaparó, amelyet gyakran padkaparónak is neveznek, a sütés során gyakran használt konyhai eszköz a sütemény-, pizza- vagy kenyértészta kezeléséhez. Jellemzően egy markolattal és egy lapos, téglalap alakú pengével rendelkezik, amely rozsdamentes acélból, fémből vagy műanyagból készül.

A penge képes felkaparni és mozgatni a tésztadarabokat, tésztát vágni, és tisztítani a felületeket, például a munkalapokat, vágódeszkákat vagy a állítható sodrófa. Az egyszerű tésztaadagoláshoz egyes tésztakaparókon a pengén ráadásul a méretek is fel vannak tüntetve.

A pékek nélkülözhetetlen eszközei, mivel megkönnyítik és felgyorsítják a tészta kezelését és formázását.

Mire használod a tésztakaparót?

A tésztakaparó a sütés során különböző célokra használható, többek között:

  • A tészta vágása és elosztása: A tésztakaparó lapos pengéje megkönnyíti a puha tészta átvágását és egyenlő részekre osztását.
  • A tészta emelése és mozgatása: A tésztakaparót ugyanúgy használhatja a tészta felületen való mozgatására, például a vágódeszkáról a perforált tepsi.
  • Felületi tisztítás: A kaparó arra is használható, hogy eltávolítsa a tésztát vagy más részecskéket a munkalapról, így egyszerűbbé teszi a tiszta munkaterület fenntartását sütés közben.
  • A tészta formázása: A tésztát a kívánt formára formálhatja a kaparóval való óvatos lenyomással.
  • Felület simítása: Kenyér- vagy pizzatészta készítésekor a kaparó a tészta felületének simítására használható.

Mi a különbség a padkaparó és a tésztakaparó között?

A "padkaparó" és a "tésztakaparó" szavakat néha felváltva használják, és ugyanarra a konyhai eszközre utalhatnak, amely ugyanazt a célt szolgálja. Mind a padkakaparó, mind a tésztakaparó rendelkezik fogantyúval és pengével, amelyek a konyhában számos tevékenységhez használhatók, ahogyan azt fentebb említettük. A különbség az, hogy a padkaparó (más néven "padkés") nagyon vékony és éles pengével rendelkezik, amely fémből készült, míg a tésztakaparó műanyagból készülhet.

A tésztakaparó nagyszerű kiegészítője a sütési kiegészítők gyűjteményének, és remek ajándékötlet is lehet bármely sütésért rajongónak.

Megnézheti prémium tésztakaparók választékát a következőktől de Buyer és más neves gyártóktól.