Szalvéták

összesen 29 termék
Szalvéta, 2 db szett, krém színű, Bitz
8 050 Ft –22 %
6 240 Ft
BITZ12299
Szalvéta LINEO 42 x 42 cm, homokszínű, lenvászon, Blomus BM63729
Szalvétatartó, fa, Continenta
3 990 Ft
CONT3069
Szalvéta STRAW, 4 db szett, 36 x 36 cm, Foonka
13 080 Ft
FOTM36X36S
Szalvéta, 2 db szett, olajbogyó, Bitz
6 490 Ft
BITZ12301
Szalvéta LINEO 42 x 42 cm, barna zöld, lenvászon, Blomus BM63726
Szalvéta LINEO 42 x 42 cm, sötétszürke, lenvászon, Blomus BM63727
Fel
További termékek

Szalvéták - egy elegáns asztali kiegészítő

Mik azok a szalvéták?

A szalvéták téglalap vagy négyzet alakú szövet- vagy papírdarabok, amelyeket evés közben a száj és a kéz megtisztítására használnak. Szükséges tárgyak az étkezőben, és gyakran a tányér közelében vagy az ölben helyezik el őket.

A különböző forgatókönyvek és egyéni ízlések kielégítése érdekében a szalvéták anyagainak, méreteinek, színeinek és mintáinak széles választékát kínáljuk weboldalunkon. Ezeket a szalvétákat a legjobb termékek közül választották ki, többek között a következő cégek termékei közül Bitz, Blomus, és Foonka. Ha pedig szalvétákat keres, hogy teljessé tegye a karácsonyi asztal megjelenését, mindenképpen nézze meg karácsonyi textíliáinkat.

A szalvétákat nemcsak praktikus okokból használják, hanem azért is, hogy javítsák az étkezés élményét, és eleganciát kölcsönözzenek a terítéknek.

Hogyan kell összehajtani egy szalvétát?

A szalvéta hajtogatásának számos módja létezik, az alkalomtól és a személyes preferenciáktól függően. Itt egy egyszerű módja annak, hogyan kell összehajtani egy egyszerű szalvétát:

 1. Fektesse a szalvétát laposan az asztalra maga elé, a jobb oldalával lefelé.

 2. Hajtsa a szalvétát átlósan ketté, a felső sarkot az alsó sarokba, hogy háromszöget alkosson.

 3. Fogd a háromszög bal sarkát, és hajtsd felfelé a felső pont felé, úgy, hogy a bal sarok csúcsa egy vonalban legyen a háromszög felső pontjával.

 4. Ismételje meg a 3. lépést a háromszög jobb sarkával, és hajtsa felfelé a felső pont felé, hogy egy kisebb háromszöget alkosson.

 5. Fordítsa meg a szalvétát, és hajtsa a két sarkát a szalvéta közepe felé, hogy középen találkozzanak.

 6. Fordítsa meg a szalvétát, és hajtsa félbe felülről lefelé úgy, hogy a hajtogatott szélek alul legyenek.

 7. Állítsa a szalvétát a hajtogatott szélére, és formázza a kívánt módon.

Ez csak egy példa a szalvéta hajtogatására, és sok más kreatív módja is van a szalvéta hajtogatásának, az alkalomtól és a személyes stílustól függően.

Ha pedig nincs kedve egyedül hajtogatni a szalvétát, használhat egy szalvétagyűrű hogy gyorsan elvégezze, és nagyon kifinomult módon tegye a tányérra.

Milyen típusú szalvéták kaphatók a Kulina oldalon ?

A szalvéták különböző stílusban és anyagból készülnek. A szalvéták tipikus fajtái a következők:

 • Pamut szalvéták: A pamutból készült szalvéták igen elterjedtek, mivel erősek, nedvszívók és könnyen ápolhatók. A pamutszalvéták rugalmas megoldást jelentenek informális és formális alkalmakra egyaránt, mivel számos színben, mintában és méretben kaphatók.
 • Papírszalvéták: A papírszalvéták kényelmesek és eldobhatóak, így tökéletesen alkalmasak szabadtéri rendezvényeken vagy alkalmi eseményeken való használatra. Egyszerűen illeszkednek bármilyen témához vagy dekorációhoz, mivel számos színben, stílusban és méretben kaphatók.

Miért fontos a szalvéták használata?

A szalvéták az étkezési élmény fontos részét képezik, mivel mind gyakorlati, mind esztétikai előnyöket kínálnak. Néhány az előnyök közül:

 • Higiénia: A személyes higiénia fenntartása és a baktériumok és baktériumok átvitelének megelőzése egyszerűbbé válik, ha szalvétát használunk az étel és a folyadék letörléséhez az arcról és a kezekről.
 • Etikett: A szalvéták az asztali etikett fontos részét képezik, az étkezés kezdetének és végének jelzésére, valamint annak jelzésére, ha valaki ideiglenesen el akarja hagyni az asztalt.
 • Dekoráció: A szalvétákat dekorációs elemként használhatja, hogy színt, textúrát és stílust adva javítsa a teríték megjelenését.
 • Védelem: Az étkezés során a szalvétákat arra használják, hogy megvédjék a ruhákat a kiömlött folyadékoktól és a foltoktól.

Ha szereti, ha az asztala elegánsan néz ki, akkor nézze meg a terítő választékunkat is, asztali futó, és terítőket.